Lys upp den mörkaste årstiden

Foto: Cecilia Möller Kirschteiger

Datum

17 November 2022

Foto

Cecilia Möller Kirschteiger

I boken Vinterstjärna & iskristall får vi lära oss att vika vackra julstjärnor, duka stämningsfullt och att dekorera för en billig peng.

I boken Vinterstjärna & iskristall finns de populära adventsstjärnorna som gjort författaren Jennie Lantz till en av de största instagrampysslarna på kontot @vitanyanser. I boken får du mallar och instruktioner till en mängd stjärnor, samtliga fotade i vackra miljöer för maximal inspiration.

– För tio år sedan hjälpte min lillasyster mig att starta upp mitt instagramkonto, berättar Jennie Lantz. Hon peppade mig till att lägga upp några bilder från vårt hem då vi tycker mycket om att renovera här hemma! Vi älskar loppisar och auktioner och har hittat de flesta av våra möbler just där. Jag förstod inte riktigt att det ens fanns några som skulle bli inspirerade av vårt hem men ack vad jag hade fel. På bara ett kort tag växte kontot och gick från tio följare till 100, från 1000 till 10000 och nu idag hela 100 000. Det är verkligen helt fantastiskt och helt ogreppbart. Jag kommer nog aldrig riktigt förstå det tror jag

Med hjälp av boken kan du skapa de omtyckta julstjärnorna som sprider ljus i vintermörkret. Ett meditativt pyssel som inte kostar många kronor alls och där den största investeringen är din tid. Här finns också en mängd andra papperspyssel för tiden från höstens intåg, till advent och jul, nyår med vacker dukning, fram till när ljuset kommer åter. Blommor, kransar, granar och girlanger – allt går att vika till vackra dekorationer med bara papper och lim.

En bok som gärna kan lämnas framme som dekoration på soffbordet när den inte används.

Foto: Cecilia Möller Kirchsteiger

Cecilia Möller Kirchsteiger har fotat hela boken, hur hittade ni varandra?

– Jag och Cici har känt varandra i några år då hon har fotat flera inredningsreportage här hemma hos oss som sålts till olika magasin världen över. Jag har alltid haft en dröm om att skriva en bok och när jag frågade Cici om hon ville fotografera i min bok så sa hon direkt ja. På den vägen föddes Vinterstjärna & iskristall. En bok fylld med papperspyssel för årets mörkaste månader

Har du något favoritpyssel i boken?

– Mina favoriter i boken är alla stjärnor i bakplåtspapper. Det är stjärnor som jag själv har tagit fram mallar till genom många, många timmar av testande och vikande. De blir så vackra och skira. Det går inte riktigt att förstå att de är gjorda av bakplåtspapper på rulle. Alla mallar medföljer i boken!

Relaterat

Om boken

Har du sett de vackra vikta julstjärnorna som stämningsfullt lyser upp fönster i adventstid? Önskar du att du kunde göra liknande hemma på ett enkelt sätt? Med hjälp av den här boken kan du skapa de omtyckta julstjärnorna och annat som du viker själv av papper. Ett meditativt pyssel som inte kostar många kronor alls och där den största investeringen är din tid.
Här finns de populära adventsstjärnorna som gjort författaren Jennie Lantz till en av de största instagrampysslarna på kontot @vitanyanser. I boken får du mallar och instruktioner till en mängd stjärnor, samtliga fotade i vackra miljöer för maximal inspiration.Här finns också en mängd andra papperspyssel för tiden från höstens intåg, till advent och jul, nyår med vacker dukning, fram till när ljuset kommer åter. Blommor, kransar, granar och girlanger – allt går att vika till vackra dekorationer med bara papper och lim.En bok som gärna kan lämnas framme som dekoration på soffbordet när den inte används.

Läs mer

Jennie Lantz, Cecilia Möller Kirchsteiger

Vinterstjärna & iskristall

Relaterade artiklar

Foto: Cecilia Möller Kirschteiger

17 november 2022

Lys upp den mörkaste årstiden