Vinterstjärna & iskristall
Vinterstjärna_och_iskristall_vinkel1.jpg
Vinterstjärna_och_iskristall_vinkel3.jpg
Vinterstjärna_och_iskristall_vinkel2.jpg

Författare

Jennie Lantz

Cecilia Möller Kirchsteiger

Vinterstjärna & iskristall

Svenska

2022-10-14

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Kategori

Praktiska handböcker

Mediekontakt

Katarina Lindell

Författare

Recensionsdag

2022-11-02

Publiceringsdatum

2022-10-14

Formgivare omslag

Sanna Sporrong

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Cecilia Möller Kirchsteiger

Format

Inbunden

Produktion

Papper

Magno Natural

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789113123080

Antal Sidor

188

Vikt (kg)

0.709

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

250

Bredd (mm)

180

Klimatpåverkan

742g CO2e
Papper
ca 449 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 8 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 285 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Böcker av författaren

Om boken

Har du sett de vackra vikta julstjärnorna som stämningsfullt lyser upp fönster i adventstid? Önskar du att du kunde göra liknande hemma på ett enkelt sätt? Med hjälp av den här boken kan du skapa de omtyckta julstjärnorna och annat som du viker själv av papper. Ett meditativt pyssel som inte kostar många kronor alls och där den största investeringen är din tid.
Här finns de populära adventsstjärnorna som gjort författaren Jennie Lantz till en av de största instagrampysslarna på kontot @vitanyanser. I boken får du mallar och instruktioner till en mängd stjärnor, samtliga fotade i vackra miljöer för maximal inspiration.Här finns också en mängd andra papperspyssel för tiden från höstens intåg, till advent och jul, nyår med vacker dukning, fram till när ljuset kommer åter. Blommor, kransar, granar och girlanger – allt går att vika till vackra dekorationer med bara papper och lim.En bok som gärna kan lämnas framme som dekoration på soffbordet när den inte används.

Läs mer

Jennie Lantz, Cecilia Möller Kirchsteiger

Vinterstjärna & iskristall

Nyheter

Foto: Cecilia Möller Kirschteiger

17 november 2022

Lys upp den mörkaste årstiden

IntervjuerNyheter
Vinterstjärna_och_iskristall_vinkel1.jpg
Vinterstjärna_och_iskristall_vinkel3.jpg
Vinterstjärna_och_iskristall_vinkel2.jpg