Mats Strandbergs nya skräckroman blir film

Foto: Henric Lindsten

Datum

7 April 2017

Foto

Henric Lindsten

I maj kommer Hemmet, den nya skräckromanen från Mats Strandberg. Bokens handling är förlagd till demensboendet Tallskuggan där huvudpersonen Joel anar att allt inte står helt rätt till med hans mamma Monika.

Nu står det klart att boken blir film i en samproduktion mellan Inland film och [sic] film. Producent blir Siri Hjorton Wagner, som producerat bland andra Gulbaggevinnaren 6A av Peter Modestij, och filmen regisseras av Mattias Skoglund, som bland annat har regisserat poddseriesuccén De dödas röster.

Hemmet är en kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över dig själv.

Relaterat

Om boken

Välkommen till Hemmet en kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över sig själv. När Joel äntligen lyckas ordna en plats åt sin mamma på demensboendet Tallskuggan tror han att det värsta är över i själva verket har det knappt börjat.

Mats Strandberg fick sitt stora genombrott med Engelsforstrilogin, som han skrev tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. Rysaren Hemmet har hyllats av såväl kritiker som läsare.

Läs mer

Mats Strandberg

Hemmet

Relaterade artiklar

Foto: Henric Lindsten

16 april 2021

Mats Strandbergs teambuilding från helvetet

IntervjuerNyheter