Mats Strandbergs nya skräckroman blir film

Foto: Henric Lindsten

Datum

7 April 2017

Foto

Henric Lindsten

I maj kommer Hemmet, den nya skräckromanen från Mats Strandberg. Bokens handling är förlagd till demensboendet Tallskuggan där huvudpersonen Joel anar att allt inte står helt rätt till med hans mamma Monika.

Nu står det klart att boken blir film i en samproduktion mellan Inland film och [sic] film. Producent blir Siri Hjorton Wagner, som producerat bland andra Gulbaggevinnaren 6A av Peter Modestij, och filmen regisseras av Mattias Skoglund, som bland annat har regisserat poddseriesuccén De dödas röster.

Hemmet är en kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över dig själv.

Relaterat

Om boken

Välkommen till Hemmet. En kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över dig själv.

Joel är tillbaka i småstaden där han växte upp. Han har tvingats bli förälder till sin mamma Monika, som nu ska flytta in på demensboendet Tallskuggan.

På hemmet jobbar Joels barndomsvän Nina. De har inte pratat med varandra sedan tonårens smärtsamma avsked.

Monika blir snabbt sämre när hon flyttat in på avdelning D. Hennes utbrott alltmer våldsamma. Och hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är nästan som om något okänt tagit över henne.

Nu förs Joel och Nina åter samman för att rädda Monika och sig själva.

Läs mer

Mats Strandberg

Hemmet

Relaterade artiklar

Foto: Peter Knutsson

13 maj 2024

Mats Strandbergs skräckroman blir film