Åtta Norstedtstitlar kan få världens finaste kokbokspris

Foto: Sima Korenivski

Datum

26 Maj 2017

Foto

Sima Korenivski

I helgen delas prestigefyllda Gourmand World Cookbook Awards 2017 ut i Yantai i Kina. Bland de nominerade till kokbokvärldens finaste pris hittar vi inte mindre än åtta av Norstedts titlar.

”Norstedts har genom åren fått en mängd nomineringar av Gourmand Awards, något vi är mycket stolta och glada över. Det är ett erkännande av att våra böcker uppskattas även i andra länder”, säger Norstedts förläggare Johanna Kullman. 

Hon fortsätter: 

”I år har vi hela åtta nomineringar, vilket är flest i Sverige och givetvis något vi uppskattar extra mycket. Nomineringen innebär att titlarna vunnit i sina respektive hemländer och kategori och vi tävlar nu mot resten av världen vid den stora och välbesökta galan.”

Även de nominerade är väldigt glada. 

”Det känns självklart brutalt bra. Man vill ju alltid vinna. Och det vill vi nu också”, säger Tom Sjöstedt som tillsammans med Daniel Räms är nominerad i kategorin Scandinavian för boken Lilla Ego

Jenny Neikell, vars bok Fermentera är nominerad i kategorin Fruits, hälsar:

”Det är jätteroligt att vara nominerad till Gourmand Awards! Som författare till en ganska smal och nördig bok känns det fantastiskt att den, förutom att ha nått framgångar i Sverige, även har fångat intresset hos en internationell jury! Nu håller jag och resten av teamet bakom boken tummarna för att det går hela vägen vid prisutdelningen i Kina.”

Alla Norstedts nominerade titlar, kategori inom parentes:

The Flying Elk av Björn Frantzén (Chef)
Pluras bästa av Plura Jonsson (Entertaining)
Vår gröna kokbok av Sara Begner (Series)
Lilla Ego av Tom Sjöstedt och Daniel Räms (Scandinavian)
Lev som en bonde av Niklas Kämpargård (Sustainable food)
Matens makt av Leif Mannerström och Britt-Marie Mattsson (Food writing)
Fermentera av Jenny Neikell (Single subject)
Frukt o grönt av Lotta Kühlhorn (Fruits)

Priset delas ut 27-28 maj i Yantai i Kina.