Norstedts vinner fem priser på Gourmand World Cookbook Awards

Datum

29 Maj 2017

I helgen delades prestigefyllda Gourmand World Cookbook Awards 2017 ut i Yantai i Kina. Bland de nominerade till kokbokvärldens finaste pris hittar vi inte mindre än åtta av Norstedts titlar – och fem av dem kammade hem priser.

Matens makt av Britt-Marie Mattsson & Leif Mannerström fick första pris i kategorin Best Food Writing.

Utvecklingen av Vår kokbok-serien av Sara Begner fick första pris i kategorin Best series.

Vidare fick Lilla Ego av Tom Sjöstedt och Daniel Räms andra pris i kategorin Best Scandinavian, Pluras bästa av Plura Jonsson fick tredje pris i kategorin Best Entertaining och Fermentera av Jenny Neikell kom även den bland de tre bästa i världen i kategorin Best Single Subject.

”Norstedts har genom åren fått en mängd nomineringar av Gourmand Awards, något vi är mycket stolta och glada över. Det är ett erkännande av att våra böcker uppskattas även i andra länder”, säger Norstedts förläggare Johanna Kullman.

Hon fortsätter:

”I år har vi hela åtta nomineringar, vilket är flest i Sverige och givetvis något vi uppskattar extra mycket. Nomineringen innebär att titlarna vunnit i sina respektive hemländer och kategori och vi tävlar nu mot resten av världen vid den stora och välbesökta galan.”

Övriga nominerade Norstedts-titlar:

The Flying Elk av Björn Frantzén (Chef)
Lev som en bonde av Niklas Kämpargård (Sustainable food)
Frukt o grönt av Lotta Kühlhorn (Fruits)