Fritera allt!

Foto: Bianca Brandon-Cox

Datum

28 Februari 2019

Foto

Bianca Brandon-Cox

Paul Kühlhorn älskar att fritera. Han gör det dessutom så bra att han tog sig till topp fyra i tv-programmet Sveriges mästerkock 2016. ”Jag friterar allt som går att käka: glass, frukt, ägg”, berättade han för domarna. ”Jag fick en fritös av min fru Eva julen 2014 och den har inte hunnit svalna sedan dess, hela kvarteret där vi bor är täckt i en hinna av fett.”

Nu ger Paul och Eva ut boken Friterat, späckad med recept.

”Att fritera betyder att man sänker ner bitar av mat i het olja. Det ger maten en krispig yta som om den vore stekt. Den blir mjuk på insidan som om den vore kokt, och saftig som om den hade grillats. Fritering gör allt det samtidigt – tre tillagningsmetoder i en!”

I Friterat får du reda på hur du bäst friterar klassiker som pommes frites, chicken nuggets, lökringar och munkar, men också mer ovanliga råvaror som ostron och avokado. Författarna lär dig även sådant du kanske funderat på: Vad händer på en kemisk nivå när man friterar? Och hur viker man vårrullar egentligen, på vilket sätt skär man perfekta pommes frites, hur panerar man? Självklart hittar du också recept på fräscha tillbehör som såser, dipper och sallader.

Den här boken är ett måste för alla som gillar friterat. Eller som Paul skriver i boken:

”Jag tror att redan din första batch med pommes kommer få dig att fritera allt!”

Relaterat

Om boken

Paul Kühlhorn älskar att fritera. Han gör det dessutom så bra att han tog sig till topp fyra i tv-programmet Sveriges mästerkock 2016. "Jag friterar allt som går att käka: glass, frukt, ägg", berättade han för domarna. "Jag fick en fritös av min fru Eva julen 2014 och den har inte hunnit svalna sedan dess, hela kvarteret där vi bor är täckt i en hinna av fett."

Nu ger Paul och Eva ut en bok späckad med recept på friterat. Du får reda på hur du bäst friterar klassiker som pommes frites, chicken nuggets, lökringar och munkar, men också mer ovanliga råvaror som ostron och avokado. Författarna lär dig även sådant du kanske funderat på: Vad händer på en kemisk nivå när man friterar? Och hur viker man vårrullar egentligen, på vilket sätt skär man perfekta pommes frites, hur panerar man? Självklart hittar du också recept på fräscha tillbehör som såser, dipper och sallader.

Den här boken är ett måste för alla som gillar friterat!

Läs mer

Paul Kühlhorn, Eva Liljefors

Friterat

Relaterade artiklar

Foto: Bianca Brandon-Cox

28 februari 2019

Fritera allt!