Ny serie från Anna Jansson: ”Jag var inte ensam”

Foto: Leif Hansen

Datum

23 Augusti 2019

Foto

Leif Hansen

Efter tjugo år byter spänningsmästaren Anna Jansson spelplats – den nya serien utspelar sig i Bergslagen, en helt annan miljö än det soliga Gotland som Anna Jansson parallellt skildrar i serien om Maria Wern.

Nu finns Dotter saknad, den första boken i den nya serien Bergslagens blå, i butik. Här möter vi en arbetsgrupp som håller till i tornrummet hos polisen i Örebro och som tillsatts för att utreda olösta fall.

Dotter saknad är en laddad spänningsroman som målar upp en förälders värsta mardröm.

– I många år har jag sökt efter det perfekta torpet där jag kan sitta och skriva, berättar Anna Jansson. Det ska ligga vid vattnet och ha vedspis och kakelugn. Jag har vandrat genom skog och ängar, i berg och utmed sjöar här i Bergslagen. Med stigande förvåning märkte jag snart att jag inte var ensam. Någon gick vid min sida och började berätta historien om ett märkligt försvinnande.

Mannen är kriminalinspektör och heter Kristoffer Bark. Han pekar ut den plats vid Hjälmaren där hans dotter försvann från sin möhippa en stormig natt i en liten eka. I fem år har han förtvivlat försökt förstå vad som hände och varför man inte hittat kroppen.

– Jag kände att jag måste hjälpa honom i sökandet innan han går under.

Tre år efter händelserna vid Hjälmaren försvinner en ung sjuksköterska från samma plats. Kristoffer Bark utreder fallet. Sköterskan påminner på många sätt om hans dotter. Snart inser han att det finns fler samband än han först anat.

Dotter saknad är den första delen i deckarserien Bergslagens blå. Välkomna till en värld där vad som helst kan hända. Den du har att förlita dig på är Kristoffer Bark. Håll dig tätt bakom.

Relaterat

Om boken

Ny spännande deckarserie av Anna Jansson!

Vera Bark flyr hals över huvud från sin möhippa i det lilla samhället Hampetorp utanför Örebro. I fem års tid vandrar sedan hennes far, kriminalinspektör Kristoffer Bark, längs Hjälmarens strand, mil efter mil, i sökandet efter sin dotter. Man befarar att hon drunknat. Ovissheten tär på honom och på Veras mor som är på väg att gå under i sin förtvivlan.

Tre år efter Veras möhippa försvinner en undersköterska från samma plats. Utredningen läggs ner också i detta fall, men Kristoffer Bark får den öppnad igen som ett cold case. Den saknade kvinnan påminner på många sätt om hans dotter. Snart inser han att det finns fler samband än han först anat.

Dotter saknad är den första delen i deckarserien Bergslagens blå. Det är en berättelse om en förälders värsta mardröm. Det är också en berättelse om vad som kan ske med ett försummat barn när verkligheten blivit outhärdlig, och om vanföreställningar som får livsfarliga konsekvenser.

Läs mer

Anna Jansson

Dotter saknad

Relaterade artiklar

Foto: Anna-Lena Ahlström

28 februari 2024

Maria Wern-feber i Tyskland