Nya böcker i februari!

Datum

31 Januari 2020

I februari berättar Emma Svensson öppenhjärtigt om hur en plötslig skilsmässa ledde till att hon besteg Europas högsta bergtoppar. Dessutom är det hög tid att börja planera vårens trädgårdsbestyr och så möter vi en feelgooddebutant!

Här är våra nya böcker i februari. Släppdatum finns på respektive boksida, med reservation för ändringar.

Feelgood

Som en öppen bok av Sara Molin
Debutant på feelgoodhimlen! Hennes lärartillvaro vill inte riktigt utveckla sig som hon planerat och snart har den vanligtvis plikttrogna Clara gjort drastiska avsteg från sin plan. För det ingick inte i planeringen att börja skolka. Och det ingick definitivt inte att falla för sin lillasysters nya pojkvän. Sara Molin debuterar med en pärla helt omöjlig att lägga ifrån sig.

Fakta och memoarer

Honeymoon, hejdå & bergen som väntar av Emma Svensson och Per Magnusson
Sex veckor efter deras storslagna bröllop gör Emma Svenssons man slut. Men snart bestämmer hon sig för att den här händelsen inte ska få definiera henne. Den här boken handlar om det stora äventyret, men också om det äventyr som är livets toppar och dalar. Öppenhjärtigt och berörande!

Allt jag vet om kärlek av Dolly Alderton 
Dolly Alderton berättar ärligt och humoristiskt om hur hon blivit förälskad, men samtidigt inte älskat sig själv, om katastrofala fester med Rod Stewart-tema, om att bli dumpad och om att upptäcka hur viktiga ens vänner är när man försöker finna sin plats i tillvaron. En av Englands roligaste och rappaste unga skribenter.

Trädgård

Trädgårdsdesign i praktiken av Dan Rosenholm och Ann-Christin Rosenholm
Här lär du dig knepen för hur du formar trädgården på bästa sätt. Allt börjar med en önskelista och vad just du drömmer om. Vi pratar ofta om trädgårdens olika rum och här får du veta hur du skapar dem.

Trädgårdsapoteket av Marie-Louise Eklöf
I den här boken beskriver läkeörtsterapeut Marie-Louise Eklöf hur våra vanligaste trädgårdsväxter kan användas i hälsans tjänst. Från anis till ålandsrot presenterar hon örternas verksamma ämnen, användningsområden och hälsofrämjande funktioner.

Klimatsmart trädgård av Susanna Rosén
Susanna Rosén ger i boken en mängd konkreta råd om vad man själv kan göra i trädgården för att spara på resurserna, ta tillvara på det som finns i stället för att köpa nytt samt gynna pollinerande insekter som bin, humlor, fjärilar och andra nyttodjur.