Linda Ståhl nominerad till Crimetime Award 2021!

Foto: Kajsa Göransson

Datum

1 September 2021

Foto

Kajsa Göransson

I dag presenterades de nominerade till årets deckardebut på Crimetime Award. Linda Ståhls deckare Syndaren ska vakna finns bland de nominerade. 

I Linda Ståhls deckardebut finns ett dynamiskt persongalleri, ett oemotståndligt driv och ett psykologiskt djup. Syndaren ska vakna är första delen i en deckarserie om den normbrytande kriminalchefen Reub Thelander och kollegorna vid Vellingepolisen.

– Jag är född och uppvuxen i Höllviken som ligger längst ner i Sveriges sydvästra hörn, i Vellinge kommun. Att förlägga skådeplatsen till Skåne blev en slags hommage till min hemort där jag fortfarande har familj och vänner kvar. Området är vackert med en smal landtunga som sträcker ut sig med Östersjön på ena sidan och Öresund på andra. Däremellan blåser vindarna friska och i Syndaren ska vakna blåser också en rejäl dos av spänning och oro in över platsen.  

Syndaren ska vakna är en tät deckare av klassiskt snitt samtidigt som den bryter ny mark.

Publiken kan nu rösta på sin favorit här!. Röstningen pågår fram till 19 september. Folkets röster räknas som en juryröst. Vinnaren presenteras och får ta emot priset på Crimetime by Night som äger rum på lördag 25 september på Bokmässan i Göteborg. 

Motiveringen lyder:

”På en flytande och välskriven prosa drar författaren in oss från start i en välkomponerad deckargåta om ett angeläget ämne och med ett intressant persongalleri som bäddat för fler böcker i serien. En mycket stabil debut som är både nyskapande och normbrytande, och av reaktionerna på boken att döma är vi oerhört glada över att få fortsätta följa deckarsveriges första icke-binära polischef Reub Thelander.”

Relaterat

Om boken

Hemmafrun Yvonne Tengbom försvinner spårlöst från sitt hem i Höllviken. Reub Thelander, ny på sin post som kriminalchef, tar sig an fallet tillsammans med höggravida kollegan Estrid Berg. De hittar snart tecken på att allt inte är som det ska: Yvonne tycks inte ha levt det stillsamma familjeliv som alla runt henne trott.

Den kontroversiella författaren Alex Carsén befinner sig i Stockholm när hon läser om försvinnandet. Trots att fallet inte verkar ha någon koppling till tematiken i hennes böcker, som gör henne till en ständig måltavla för hot och hat, kan hon inte släppa det.

I Linda Ståhls deckardebut finns ett dynamiskt persongalleri, ett oemotståndligt driv och ett psykologiskt djup. Syndaren ska vakna är första delen i en deckarserie om den normbrytande kriminalchefen Reub Thelander och kollegorna vid Vellingepolisen.

"En rafflande och uppseendeväckande debut. Syndaren ska vakna är en deckare som bryter ny mark och utmanar stereotyper, samtidigt som den har alla klassiska element." Johannas Deckarhörna

Läs mer

Linda Ståhl

Syndaren ska vakna

Relaterade artiklar

Foto: Robin Rådenman

4 augusti 2023

Nya böcker i augusti 2023