Sedir Ajeenah

Foto: Petter Bäcklund

Utforska författaren

Sedir Ajeenah, född 1987, är uppvuxen i Stockholm och av irakiskt ursprung. Han är en självlärd kock och receptmakare som rönt stora framgångar via sitt uppmärksammade matkonto på Instagram. Sedir: Processen är hans kokboksdebut.

Utgivning

Om boken

Sedir: Processen är en kokbok som vill vara en vän och ett verktyg i köket. Författaren tar oss med från råvara till uppläggning, och läsaren får följa med i varje steg. Rätterna är ambitiösa men råvarorna vanliga och metoderna enkla. Här finns en tydlig vilja att skapa nytt, recepten består alltid av en okonventionell ingrediens eller en oväntad kombination som gör att det smakar nytt och bättre. Boken saknar klassisk kapitelstruktur men är lätt att dyka in i, varje recept är en egen berättelse. Här hittas också små eleganta och otekniska knep; koka avlång pasta som spaghetti i stekpannan för jämnast resultat, förgyll en soppa med en kryddbukett och lär dig vika fina wontons och upptäck hur lätt det är.

På vägen från råvara till tallrik riktas också ett stort fokus på ett ofta förbisett moment - uppläggningen. Hur man med färger och komposition kan presentera enkel mat vackert. Sedir tar oss med genom hela processen.

Läs mer

Sedir Ajeenah

Sedir: Processen

Nyheter

27 oktober 2023

Svensk Bokkonst prisar Norstedts-böcker

Nyheter