Quynh Tran nominerad till Borås Tidnings debutantpris

Foto: Kevin Chang

Datum

19 Januari 2022

Foto

Kevin Chang

Quynh Trans roman Skugga och svalka nomineras till Borås Tidnings debutantpris

”För en innovativ roman som uppfinner livets drömska lätthet i det svåra”, lyder juryns motivering. 

Skugga och svalka är en roman om kärlek, besatthet och vad det innebär att vara familj. Boken har tidigare fått Svenska Yles litteraturpris 2021 och är nominerad till Katapultpriset.

Borås Tidnings är ett samarbete mellan Borås Tidning och Högskolan i Borås och delades ut för första gången 2001. I år delas priset ut för tjugoandra gången.

Prissumman är 150 000 kronor.

Prisutdelningen sker torsdagen 10 mars 2022 under en debutantdag med författarna i centrum. De fem nominerade författarna kommer under dagen även samtala med elever på Bäckängsgymnasiet i Borås. Dagen avslutas med en prisceremoni då även novellpriset Lilla Debutantpriset delas ut.

Relaterat

Om boken

Má och Hieu - allt kretsar kring dem.

Má drömmer om pengar, Hieu om de vackra flickorna. Vid deras sida befinner sig sonen, lillebrodern, ständigt i utkanten av händelserna. Gradvis sluter han sig i sina studier, förtrollad av sin egen häpnadsväckande intelligens.

De utgör en avskild värld i den lilla österbottniska staden. Má och Hieu - gång på gång krockar deras viljor våldsamt med varandra och med stadens snävhet. De lever bland människor som vill tala öppet om allt, som inte begriper någonting om behovet av skärpa och skugga.

Skugga och svalka är Quynh Trans debut; en roman om kärlek, besatthet och vad det innebär att vara familj.

Läs mer

Quynh Tran

Skugga och svalka

Relaterade artiklar

Foto: Ceasar Segergren/Borås Tidning

10 mars 2022

Quynh Tran får Borås Tidnings debutantpris