Anki Edvinsson: Svåraste fallet hittills

Foto: Magnus Ragnvid

Datum

30 Juni 2022

Foto

Magnus Ragnvid

Efter succén med Snöängeln – över 100 000 sålda exemplar – återkommer Anki Edvinsson med en ny kriminalroman.

Anki Edvinssons nya bok Sjöjungfrun är en fartfylld och uppslukande kriminalroman där vi åter möter radarparet Charlotte von Klint och Per Berg.

Sjöjungfrun utspelar sig precis som Snöängeln i Umeå och poliserna Charlotte von Klint och Per Berg får sitt svåraste fall hittills, skulle jag nog säga. En kvinna hittas brutalt mördad i Umeälven och efter det ställer sig en ung man mitt på Rådhustorget med ett bombbälte. Det ökade våldet och sammanträffandet oroar och riskerar att eskalera om inte poliserna agerar snabbt och sätter stopp för det. Man får även lära känna Per och Charlotte ännu mer i den här boken och för framförallt Charlotte blir det lite rörigt i kärlekslivet.

Dina böcker har samhällsproblem som genomgående tema, vill du berätta lite om det?

– Ja, det har blivit så eftersom jag är intresserad av hur det ser ut i samhället och följer debatten. Jag blandar det fiktiva med inspiration från verkligheten. Allt för att få en spännande intrig som känns verklig, men är fiktiv.

Snöängeln blev en stor framgång hos läsarna, kommer de känna igen sig i den nya boken?

– Det kommer de absolut att göra. Mitt sätt att skriva är detsamma även om jag förstås alltid vill utveckla mitt skrivande för att fånga läsarnas intresse. Jag har också en plan för varje bok att den är inte slut förrän sista ordet är läst.

Relaterat

Om boken

En hemlös kvinna hittas brutalt mördad i Umeälven. Poliserna Charlotte von Klint och Per Berg kopplas på fallet och en intensiv jakt på mördaren inleds. Allt förändras i ett slag när en ung man ställer sig på Rådhustorget med en bombväst. Hänger händelserna samman på något vis? Per och Charlotte inser att de måste agera snabbt för att få stopp på det accelererande våldet som drabbat staden.
Samtidigt tampas Per med sjukdom i familjen och Charlotte ser sin nyfunna trygghet rämna när en gammal bekantskap dyker upp på polisstationen. Det är bäddat för konflikter, men trots sina olikheter och privata problem är de båda poliserna ett oslagbart team.Efter succén med Snöängeln – över 100 000 sålda exemplar – återkommer Anki Edvinsson med en fartfylld och uppslukande kriminalroman där radarparet Charlotte von Klint och Per Berg ställs inför sitt hittills svåraste fall.

Läs mer

Anki Edvinsson

Sjöjungfrun

Om boken

En pojke hoppar från en bro. En kvinna hittas mördad i sitt hem. En tonårsflicka försvinner spårlöst. De tre tragiska händelserna verkar först inte kopplade till varandra. Men Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen börjar se tecken på att allt hänger samman. Den gemensamma nämnaren stavas narkotika.

Medan vintern har ett fast grepp om Umeå och snötäcket växer allt högre, kämpar Per och Charlotte mot klockan. De måste ta reda på vem som är ansvarig för tragedierna som drabbat och fortsätter att drabba staden, och de måste till varje pris hitta den försvunna flickan - innan det är för sent.

Snöängeln är en spännande, tempofylld och uppslukande kriminalroman. Poliserna Charlotte von Klint och Per Berg är på många sätt varandras motsatser, men tillsammans bildar de ett oslagbart team.

Läs mer

Snöängeln

Anki Edvinsson

Snöängeln

Relaterade artiklar

Foto: Magnus Ragnvid

30 juni 2022

Anki Edvinsson: Svåraste fallet hittills

IntervjuerNyheter