Det blir aldrig som förr

Författare

Karin Alfredsson

Jacob Forsell

Jens Assur

Det blir aldrig som förr

Svenska

1998-03-05

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Livsåskådning

Författare

Publiceringsdatum

1998-03-05

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113004006

Antal Sidor

152

Vikt (kg)

0.955

Böcker av författaren

Om boken

I Privat natur utforskar Jens Assur vad som sker med människan när hon är i naturen, och vilka spår hon lämnar efter sig. Det handlar om naturens storslagenhet och vår egen litenhet, våra förmågor och våra brister. Vad händer med oss när vi lever långt från de naturliga elementen, och när vi närmar oss dem på nytt? I den här boken ryms djupt existentiella frågeställningar, men också brännande samtidsfrågor som rör privatisering, allemansrätt och exploatering i vildmarkturismens spår.
Detta är ett praktverk som i bild och text ger en fantastisk och mångfacetterad bild av individen i relation till naturen, både intim och allmängiltig. I centrum står Jens Assurs egen familj som för tre år sedan lämnade Stockholm för Duved i Jämtland, hans barndoms marker. Han skriver:Åter till naturen? Egentligen inte. Egentligen finns ”naturen” bara när människan är skild från den, betraktar den på avstånd, som en tavla på ett museum, eller vallfärdar till den, som till en kyrka. När människan verkligen lever i naturen är den som luften vi drar ner i lungorna, självklar.Boken har två delar, den mest omfattande av dem innehåller Jens Assurs bilder, ca 220 som han valt ut bland de hundratusentals bilder han tagit under projektets sju år långa resa. Den andra delen består av essäer där olika skribenter tar sig an ämnet. Bokens texter är på både svenska och engelska.

Läs mer

Jens Assur

Privat natur

Om boken

Den 8 maj 1978 lades ett kopierat häfte på varje skrivbord och i varje postfack på Aftonbladets redaktion. Dokumentet slog ned som en bomb på tidningen. En grupp tjejer hade bestämt sig för att dokumentera sina personliga erfarenheter av supande och tafsande män på arbetsplatsen. De hade träffats i olika grupper och diskuterat, skrivit texter och intervjuat varandra. Så samlade de ihop pengar för att kunna trycka upp 400 exemplar och dela ut till alla kollegor.

Dokumentet var början till en dialog med männen på jobbet, men det ledde också till en förändring av journalistiken och skapade möjligheter för kvinnor att göra karriär.

Nu ges Dokumentet, som skrevs av Aftonbladets kvinnliga journalister, ut 40 år efter att det först publicerades.

Läs mer

Dokumentet

Inger Ramqvist, Annette Kullenberg, Karin Alfredsson

Dokumentet

Om boken

Jussi Björling är kanske den störste tenor vi någonsin lyssnat till. "Rösten med tårar i" är fortfarande älskad och spelas oupphörligen över hela världen.

Jussi Björling blev Jussi med hela svenska folket och vi älskar honom, inte bara för hans undersköna sång utan också för att han var en människa med både styrka och svagheter. I stora stunder på de ledande operascenerna var han den uppburne världstenoren, i svaga stunder var han dalpojken från Stora Tuna.

Jussi Björling föddes i Borlänge 1911. Tillsammans med sina två bröder skolades han i sång av sin far och turnerade med dem under namnet Björlingkvartetten i Nordamerika och Norden. Nitton år gammal gjorde Jussi sin debut på Stockholmsoperan. Genombrottet kom när han 1931 uppträdde på Tivoli i Köpenhamn och en samstämmig kritikerkår lovordade hans sång. Snart hade den internationella karriären tagit fart. Metropolitan, La Scala i Milano, Covent Garden i London, operan i Wien, Chicago och San Francisco - överallt gjorde han succé.

År 2011 firas 100-årsminnet av Jussis födelse. I den här stora jubileumsboken, vackert formgiven av Curt Lundberg, skildras sångaren och människan Jussi Björling i ord, bild och ton.

Till boken medföljer en cd-skiva, producerad av Johannes Sjöberg, med musik och intervjuer.

Läs mer

Jussi

Jacob Forsell

Jussi

Nyheter

Foto: Göran Segeholm

26 september 2023

Våra nya böcker i oktober

NyheterAgneta Pleijel