Trädgårdens djur

Författare

Lars Imby

Trädgårdens djur

2011-05-02

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2011-05-02

Recensionsdag

2011-05-18

Kategori

Fälthandböcker

Bokinformation

Språk

Svenska

Originaltitel

Concise garden wildlife guide

Originalspråk

Svenska

Format

Flexband, Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113036854

Antal Sidor

192

Vikt (kg)

0.17

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

136

Bredd (mm)

92

Böcker av författaren

Om boken

Läs mer

Lars Imby, Staffan Ullström

Nya svenska fågelboken

Om boken

Lars Imbys enastående kunskaper om fåglar och hans förmåga att förmedla dessa i både text och i ett ypperligt bildmaterial har lovordats av många. Hans Svenska fågelboken blev snabbt en klassiker.

Den nya upplagan presenterar alla de fågelarter som någorlunda regelbundet häckar i Sverige eller som under sin flyttning passerar vårt land. Cirka 260 arter beskrivs, de flesta avbildade med fotografier, teckningar som visar speciella karaktärsdrag och ett antal färgplanscher, tecknade av Staffan Ullström. Här finns också utbredningskartor och fotografier på fågelägg.


Läs mer

Svenska fågelboken

Lars Imby, Staffan Ullström

Svenska fågelboken

Om boken

Trädgårdar i norra Europa är underbara platser att börja titta på djurliv i, och även den minsta trädgård kan hysa många sorters djur, från sniglar och spindlar till fåglar och mindre däggdjur.

Även om trädgården är en ganska artificiell miljö bär den ofta tydliga spår av livsmiljön som den ersatt. Om ett hus har byggts där det en gång varit skogsmark kan en trädgård till exempel innehålla en gammal ek, vilket drar till sig fågel- och insektsarter som inte finns i andra trädgårdar. Där det har byggts hus på åkerland kan det finnas kvarlevor av buskage med deras karakteristiska skogsbrynsfauna.
Kort sagt, trädgårdens djurliv kan vara mycket rikt och många arter kan dyka upp.

Den här boken ger en god inblick i vilka djur som kan finnas i din trädgård och hjälp med att identifiera dem.
Trädgårdens djur innehåller färgillustrationer av mer än 220 arter, samt fakta om utseende, livsmiljö och beteende. Den innehåller alla nödvändiga fakta för att identifiera en viss art.

Lilla fälthandboken är en ny serie praktiska guider i fickformat. Samtliga har ett skyddande plastfodral och en miniposter. De övriga titlarna i serien är Flora, Fjärilar, Fåglar, Insekter samt Träd & buskar.

Läs mer

Trädgårdens djur

Lars Imby

Trädgårdens djur