Svenska fåglar

Författare

Lars Imby

Svenska fåglar

Svenska

2004-09-13

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Fälthandböcker

Författare

Publiceringsdatum

2004-09-13

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden, Kartonnage

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151843971

Antal Sidor

254

Vikt (kg)

0.43

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

200

Bredd (mm)

130

Böcker av författaren

Om boken

Lars Imbys enastående kunskaper om fåglar och hans förmåga att förmedla dessa i både text och i ett ypperligt bildmaterial har lovordats av många. Hans Svenska fågelboken blev snabbt en klassiker.

Den nya upplagan presenterar alla de fågelarter som någorlunda regelbundet häckar i Sverige eller som under sin flyttning passerar vårt land. Cirka 260 arter beskrivs, de flesta avbildade med fotografier, teckningar som visar speciella karaktärsdrag och ett antal färgplanscher, tecknade av Staffan Ullström. Här finns också utbredningskartor och fotografier på fågelägg.


Läs mer

Lars Imby, Staffan Ullström

Svenska fågelboken

Om boken

Trädgårdens djur är genom sin uppläggning helt unik och först i landet med att i en och samma volym behandla representanter för samtliga djurgrupper som kan visa sig i trädgårdar eller annan natur inpå våra knutar och som man kan se med blotta ögat. Den vänder sig till alla trädgårdsodlare och andra intresserade över hela landet, och under alla årstider, som vill få reda på exempelvis vilken fluga, fjäril eller fågel, spindel, skalbagge eller snigel de just kommit i kontakt med. Med sina närmare 600 beskrivna och färgillustrerade arter är boken närmast heltäckande vad beträffar alla någorlunda vanliga arter som kan komma ifråga i detta sammanhang. Djuren i boken är systematiskt grupperade, där ett inledande avsnitt före artpresentationerna redogör för de synliga karaktärer som utmärker just den aktuella gruppen ? allt för att man ska kunna hitta rätt i den mångfald av djur vi faktiskt kan stöta på i trädgårdar och andra närmiljöer.

Läs mer

Trädgårdens djur

Lars Imby

Trädgårdens djur