Förstfödd

Författare

Filip Alexanderson

Förstfödd

2015-10-12

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2015-10-12

Kategori

Kriminalromaner

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Läsordning

1

Format

Inbunden, E-bok, Pocket, Ljudbok, Pocket

Produktdetaljer

ISBN

9789113069074

Förstfödd

Recensioner

”… han skriver så medryckande att jag ändå fortsätter läsa …” /Lotta Olsson

Böcker av författaren

Om boken

Jonas Hellemyr hålls gömd i fängelse för att undkomma Tribunalens mördare, en grupp som leds av hans egen far. Han har upptäckt att han är en av de dolda - individer med märkliga förmågor gömda mitt ibland oss.

Systrarna Signe och Liv blir 1856 vittnen till Tribunalens dåd. Genom deras livsöden speglas hur de dolda påverkat Sveriges historia, och hjälpt och stjälpt mänskligheten i krig och katastrofer fram till i dag. Men nu hotar Tribunalens samvetslösa medicinska experiment att åter sätta världen i brand. Och det blir Jonas uppgift att hindra dem i denna mörka thriller som får oss att se på omvärlden med nya ögon.

Elddöpt är uppföljaren till Förstfödd, som är på väg att bli tv-serie.

Läs mer

Filip Alexanderson

Elddöpt

Om boken

Tjugofemårige juridikstudenten Jonas jobbar svart på byggen för att kunna försörja sin sjuka mamma. En dag råkar han ut för en svår olycka men överlever mirakulöst. Hans tillvaro vänds upp och ner och han måste försöka förstå vem han är och vad som händer med honom. Snart inser Jonas att han är jagad och han tvingas ut på en flykt som tar honom in bland Stockholms skuggsidor.

I en annan del av staden är den tidigare polisen Viveca Eldh på jakt efter en person som bränner ut ensamma uteliggare med högspänning. När hon får i uppdrag att utreda ett otäckt ritualmord väcks händelser ur hennes förflutna till liv.

Förstfödd är en tät och actionfylld spänningsroman i ett välbekant Stockholm, som också rymmer sprickor av övernaturliga inslag som kan få oss att se på vår samtid med andra ögon. Stockholm blir sig aldrig mer likt.

Läs mer

Förstfödd

Filip Alexanderson

Förstfödd

Nyheter

Foto: Eduardo Castaldo / HBO

4 maj 2022

De bästa tv-serierna som baseras på böcker

Nyheter