Dina händer var fulla av liv

Författare

Suad Ali

Dina händer var fulla av liv

Svenska

2020-09-17

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Romaner

Författare

Publiceringsdatum

2020-09-17

Formgivare omslag

Emma Graves

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Inläsare

Siham Shurafa

Format

Inbunden, Pocket, E-bok, Ljudbok

Produktdetaljer

ISBN

9789113103839

Dina händer var fulla av liv

Recensioner

”Suad Ali utnyttjar effektivt det förhållande som säger att läsaren reagerar starkare inför mötet med någon som fallit än med någon som redan från början befann sig på botten. Skickligt ringar hon in det somaliska samhällets våldsamma sönderfall och lyckas till och med nyansera bilden av det klansystem som numera tycks vara på allas läppar.”

Dagens Nyheter

Böcker av författaren

Om boken

Dina händer var fulla av liv skildrar en kvinna före, under och efter flykten. Romanen ställer frågor som: vad händer med en människa som vuxit upp i en privilegierad miljö och sedan förlorar allt, en kvinna som varit lyckligt gift och Mogadishus bästa gymnasielärare som hamnar som ung änka i Sandviken och tvingas försörja sig genom att städa skolkorridorer?

Vi får följa Nora från barndomen i Baidoa, via gymnasietiden i Somalias huvudstad Mogadishu, genom de begynnande orosåren i landet, när klankonflikterna och politisk instabilitet växer sig allt större. Till sist finns ingen annan utväg än att försöka lämna landet. Flykten blir svårare än Nora har kunnat föreställa sig och väl framme i det kalla Sverige vill hon, med alla sina förluster, helst bara dö. Men hon har sin dotter. Och hon har en vilja av järn - hon vill resa sig igen.

Läs mer

Suad Ali

Dina händer var fulla av liv

Nyheter

10 december 2020

Norstedts bokcirkel: Dina händer var fulla av liv av Suad Ali

Nyheter
Foto: Kajsa Göransson

3 december 2020

Köp Suad Alis bok – skänk pengar till UNHCR