Köp Suad Alis bok – skänk pengar till UNHCR

Foto: Kajsa Göransson

Datum

3 December 2020

Foto

Kajsa Göransson

Suad Ali är statsvetare och har arbetat med migrationsfrågor på FN:s flyktingorgan UNHCR, Utrikesdepartementet och Migrationsverket. För två år sedan sändes hennes mycket uppskattade sommarprat och tidigare i år gavs hennes debutroman Dina händer var fulla av liv ut.

Romanen skildrar en kvinna före, under och efter flykten. Romanen ställer frågor som: vad händer med en människa som vuxit upp i en privilegierad miljö och sedan förlorar allt, en kvinna som varit lyckligt gift och Mogadishus bästa gymnasielärare som hamnar som ung änka i Sandviken och tvingas försörja sig genom att städa skolkorridorer?

För varje sålt exemplar under december månad av den inbundna boken Dina händer var fulla av liv, skriven av Suad Ali, skänker Norstedts 20 kronor till organisationen UNHCR och deras viktiga arbete för människor på flykt.

Relaterat

Om boken

Dina händer var fulla av liv skildrar en kvinna före, under och efter flykten. Romanen ställer frågor som: vad händer med en människa som vuxit upp i en privilegierad miljö och sedan förlorar allt, en kvinna som varit lyckligt gift och Mogadishus bästa gymnasielärare som hamnar som ung änka i Sandviken och tvingas försörja sig genom att städa skolkorridorer?

Vi får följa Nora från barndomen i Baidoa, via gymnasietiden i Somalias huvudstad Mogadishu, genom de begynnande orosåren i landet, när klankonflikterna och politisk instabilitet växer sig allt större. Till sist finns ingen annan utväg än att försöka lämna landet. Flykten blir svårare än Nora har kunnat föreställa sig och väl framme i det kalla Sverige vill hon, med alla sina förluster, helst bara dö. Men hon har sin dotter. Och hon har en vilja av järn - hon vill resa sig igen.

Läs mer

Suad Ali

Dina händer var fulla av liv

Relaterade artiklar

10 december 2020

Norstedts bokcirkel: Dina händer var fulla av liv av Suad Ali

Foto: Kajsa Göransson

3 december 2020

Köp Suad Alis bok – skänk pengar till UNHCR