Den andra systern

Författare

Peter Nyström

Peter Mohlin

Den andra systern

2021-03-29

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2021-03-29

Formgivare omslag

Alette Bertelsen

Kategori

Kriminalromaner

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

John Adderley

Läsordning

2

Format

Pocket, Inbunden, E-bok, Ljudbok

Produktdetaljer

ISBN

9789113109329

Den andra systern

Recensioner

”Båda kriminalromanerna som duon gett ut är rena nagelbitarna och de väver skickligt ihop flera parallella spår.”

Journalisten

”… kvick och underhållande spänning … Med en amerikansk blick på sådant som ses som självklara svenskheter finns bland allt våld också utrymme för humor.”

Barometern

”Det här är rena rama operan där blodet flödar på Löfbergs och Bergvik. Många olyckliga kvinnor och oroliga män. Mycket bra. Karlstad är nya Ystad. Minst. Hela Sverige älskar Mohlin & Nyström.”

Nya Wermlandstidningen

Böcker av författaren

Om boken

Alicia Bjelke är en ung kvinna med ett ansikte så vanställt att folk ryggar tillbaka när de ser henne. Hon är kodgeniet bakom ett banbrytande dejtingföretag som hon startat med systern Stella, men det är bara vackra Stella som syns i strålkastarljuset. Tills hon en dag hittas död. Alicias liv ställs på ända och hon förstår att hon är mördarens nästa offer.

Fallet tilldelas den före detta FBI-agenten John Adderley, som vistas i Karlstad under ny identitet. John jagas av skuggor från sitt tidigare liv och ser sig tvungen att lämna Sverige för att överleva. Men spelplanen förändras. Istället för att fortsätta fly tvingas han en gång för alla att göra upp med sitt förflutna - och då visar sig mordutredningen erbjuda en oväntad möjlighet.

I en framgångsrik mix av högintensiv spänning och psykologiskt djup serveras en intrig som är så rafflande att vi glömmer bort att andas. Äntligen får vi återse vår nya krimhjälte John Adderley som vi lärde känna i succén Det sista livet som blev Årets deckardebut 2020.

Läs mer

Peter Nyström, Peter Mohlin

Den andra systern

Om boken

Vinnare av Crimetime Award Årets deckardebut 2020!

"Peter Mohlin och Peter Nyström är en författarduo med en berättarförmåga bortom det vanliga." Lotta Olsson, DN

Dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas.

Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder det tio år gamla försvinnandet.

Det blir snart tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse sitt barndoms Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att balansera sina hemligheter.

Det sista livet är första delen i en ny kriminalserie om FBI-agenten John Adderley. Den har högt tempo, smarta cliffhangers och psykologiskt djup. I en klassisk Nordic noir-inramning får vi möta en huvudperson vi inte är vana vid att se i denna genre.

Läs mer

Det sista livet

Peter Nyström, Peter Mohlin

Det sista livet

Nyheter

Foto: Magnus Liam Karlsson

31 mars 2021

”Det var dags för Karlstad att få sin egen deckarhjälte”

IntervjuerNyheter
Foto: Magnus Liam Karlsson

31 mars 2021

Mohlin/Nyströms succédebut har sålt 100 000 exemplar – nu kommer uppföljaren