Flickan i Stenparken
flickan_i_stenparken_angle_1.jpg
flickan i stenparken angle 5.jpg
flickan_i_stenparken_angle_2.jpg

Författare

Nilla Kjellsdotter

Flickan i Stenparken

2022-01-17

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2022-01-17

Formgivare omslag

Anders Timrén

Kategori

Kriminalromaner

Mediekontakt

Fanny Birath, Terri Herrera

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Mija Wadö

Läsordning

1

Inläsare

Mirja Turestedt

Format

Inbunden, E-bok, Ljudbok, Pocket

Produktdetaljer

ISBN

9789113119670

Böcker av författaren

Om boken


”Det är så in i helskotta bra... Bravo!”Österbottens Tidning”Den milda österbottniska sommaren med ljusa nätter och varma bad ger ett smått trolskt skimmer över den mordiska atmosfären. Har Nilla Kjellsdotter månne skapat ett nytt finländskt Midsomer?” VasabladetEn ung flicka hittas död i skogen, med en vit ros i handen. Det råder inga tvivel om att hon blivit mördad.Polisen Mija Wadö har precis återvänt i tjänst, och får fallet på sitt bord. Den döda flickan, Elin, har varit på rymmen tidigare, men alltid dykt upp igen. Den här gången är hennes pojkvän spårlöst försvunnen.Elin deltog i ett läger på Himmelsgården, och polisen kämpar med att få de unga lägerdeltagarna att öppna sig. Motstånd finns även hos byborna, som redan tycks ha bestämt sig för vem som är skyldig – en situation som snabbt kan bli farlig.Klockan tickar och det blir en rivstart för Mija Wadö.Nilla Kjellsdotter gjorde stor succé med Flickan i Stenparken. Nu är hon tillbaka med den gripande och gastkramande uppföljaren Himmelsgården, om Mija Wadö och hennes kollegor vid Österbottenpolisen.

Läs mer

Nilla Kjellsdotter

Himmelsgården

Om boken

En tonårsflicka hittas halvt ihjälfrusen mitt i vintern intill en landsväg. Hon är illa tilltygad och pratar knappt. Mysteriet kring den identitetslösa flickan tätnar när det visar sig att ingen har anmält henne saknad.

Kriminalpolisen Mija Wadö får samtidigt en mordutredning på sitt bord när den populäre diabetesforskaren David Heselius hittas ihjälslagen i sitt hem. Den lyxiga villan är noggrant rengjord och det går inte att säkra några tekniska spår. Poliserna får veta att hans företag stod inför ett stort genombrott i forskningen - kan motivet finnas där?

Mija Wadö får axla ett stort ansvar när flera av hennes kollegor är borta från avdelningen. En av dem, Ronnie, saknar hon extra mycket. Medan Mija försöker balansera sitt privatliv och den växande arbetsbördan kommer utredningen allt närmare henne själv. Den lastbilschaufför som hittade tonårsflickan, är han verkligen den som Mija tror?

Flickan i Stenparken är en tät, spännande bladvändare om Mija Wadö och hennes kollegor vid polisen i Österbotten.

Läs mer

Flickan i Stenparken

Nilla Kjellsdotter

Flickan i Stenparken

Nyheter

Foto: Kajsa Göransson

23 januari 2023

Uppföljare till succédebut

Nyheter
flickan_i_stenparken_angle_1.jpg
flickan i stenparken angle 5.jpg
flickan_i_stenparken_angle_2.jpg