Hundarna yla för lik

Författare

Uno Palmström

Hundarna yla för lik

Svenska

2022-03-14

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Författare

Publiceringsdatum

2022-03-14

Formgivare omslag

Eric Thunfors

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Lyck & Thorén

Läsordning

8

Inläsare

Uno Palmström

Format

Ljudbok, E-bok

Produktdetaljer

ISBN

9789113122939

Böcker av författaren

Om boken

Det är de första, grå dagarna i Stockholm efter nyårshelgen. Ett larm till SOS-centralen tycks inte vara något särskilt, tills det visar sig att larmet kommer från en avliden person. Om en människa dör i sin egen lägenhet, med dörren reglad från insidan. Och dödsfallet ej inträffat av naturliga orsaker och ej skett för egen hand. Ar det då mord? Och vem är i så fall mördaren? Kommissarie Sven Thorén och hans kollegor på polisen ställs inför ett gåtfullt och mycket obehagligt fall.
Uno Palmström (1947-2003) var författare, journalist och översättare, samt ledamot i Svenska Deckarakademin. Han debuterade med deckarserien om journalisten Olle Lyck och kriminalkommissarie Sven Thorén 1976 och skulle komma att bli en av Sveriges mest betydelsefulla deckarförfattare under 80-talet. Detta är del 9 av 9.

Läs mer

Uno Palmström

Bara till graven

Om boken

Det är november i Stockholm när en äldre man med till synes fläckfri bakgrund hittas brutalt mördad. Samtidigt har en yngre kvinna försvunnit från sin arbetsplats.Polisen med kommissarie Sven Thorén i spetsen ställs inför en rad komplicerade fakta. Och journalisten Olle Lyck är som vanligt inte långt från händelsernas centrum.

Uno Palmström (1947-2003) var författare, journalist och översättare, samt ledamot i Svenska Deckarakademin. Han debuterade med deckarserien om journalisten Olle Lyck och kriminalkommissarie Sven Thorén 1976 och skulle komma att bli en av Sveriges mest betydelsefulla deckarförfattare under 80-talet. Detta är del 8 av 9.

Läs mer

Hundarna yla för lik

Uno Palmström

Hundarna yla för lik

Om boken

Mörkret och kylan har tagit grepp om Stockholm när tre händelser bryter decemberfriden. Ett sprängattentat med dödlig utgång, ett strypmord på Östermalm och en man som hittas skjuten till döds på Söder. Är det tre länkar i samma kedja? Precis när kommissarie Sven Thorén börjat undersöka händelserna sker ytterligare ett mord, och han och hans kollegor tvingas tänka om. Samtidigt gör de sitt bästa för att hålla den nyfikne journalisten Olle Lyck utanför.

Uno Palmström (1947-2003) var författare, journalist och översättare, samt ledamot i Svenska Deckarakademin. Han debuterade med deckarserien om journalisten Olle Lyck och kriminalkommissarie Sven Thorén 1976 och skulle komma att bli en av Sveriges mest betydelsefulla deckarförfattare under 80-talet. Detta är del 7 av 9.

Läs mer

Om någon är född eller död

Uno Palmström

Om någon är född eller död

Om boken

Stockholm Marathon lockar tusentals löpare, trots det lätta regnet som faller över staden. När en man segnar ihop och senare avlider på sjukhus verkar det först röra sig om ett tragiskt dödsfall, men det visar sig snart att han blivit mördad mitt under pågående tävling. Polisen har redan fullt upp efter en bankboxsprängning, men kriminalkommissarie Sven Thorén tar sig an fallet. Journalisten Olle Lyck sprang själv loppet och hamnar mitt i händelsernas centrum.

Uno Palmström (1947-2003) var författare, journalist och översättare, samt ledamot i Svenska Deckarakademin. Han debuterade med deckarserien om journalisten Olle Lyck och kriminalkommissarie Sven Thorén 1976 och skulle komma att bli en av Sveriges mest betydelsefulla deckarförfattare under 80-talet. Detta är del 6 av 9.

Läs mer

Maratonmannen

Uno Palmström

Maratonmannen

Om boken

Hösten visar sina första vackras dagar i Stockholm och en stilla förväntan omger människorna.
Men storstaden är pervers, den avlar obarmhärtiga människor som parasiterar på de hederliga, vanliga medborgarna.

En ung man får plötsligt svarta pengar i sin hand och hamnar i narkotikaberoende. Bakom knarkleveranserna ligger en organisation som inte ens drar sig för mord - något som journalisten Olle Lyck blir påtagligt medveten om.

Och till slut når det blodiga våldet också den inre kretsen av de poliser som Olle Lyck räknar till sina vänner.

Läs mer

Slutstation Stockholm

Uno Palmström

Slutstation Stockholm

Om boken

Sensommarmorgon. Fågelsången ska strax brista ut och blommorna börja sträcka sig mot solen. Men detta är i landet där kanonen blommar. Det ljud som hinner först är en kort, svårlokaliserad smäll. Och de blommor som strax därpå slår ut är av eld och har dödlig verkan. Vad hände egentligen vid vapenförrådet vid den gamla slåtterängen och varför blev det så fort tyst om inbrottet? Och vad är det som plötsligt gör det möjligt för en elegant klädd man att promenera in på SE-bankens paradkontor och bara hämta den ena miljonen efter den andra? Kommissarie Thorén hann åka iväg på semester. Men sommaren i Stockholm blev desto hetare för hans vikarie, Leonard Bergström, och för journalisten Olle Lyck, som även i vanliga fall blir lätt törstig.

Läs mer

Där kanonen blommar

Uno Palmström

Där kanonen blommar

Om boken

Olle Lyck och Sven Thorén får båda motta hotfulla brev från mannen som kallas Yxmördaren. Tillsammans med kriminalinspektör Leonard Bergström tar de upp jakten på en mördare som riskerar att slå till igen om de inte får fatt i honom först. Spåren leder dem på en pressad katt-och-råtta-lek genom hela Sverige.

Uno Palmström (1947-2003) var författare, journalist och översättare, samt ledamot i Svenska Deckarakademin. Han debuterade med deckarserien om journalisten Olle Lyck och kriminalkommissarie Sven Thorén 1976 och skulle komma att bli en av Sveriges mest betydelsefulla deckarförfattare under 80-talet. Detta är del 3 av 9.

Läs mer

Mördare! Mördare!

Uno Palmström

Mördare! Mördare!

Om boken

En död man som hittas i en soptunna blir starten på en rad mystiska dödsfall. Kommissarie Sven Thorén är trött på lik och journalisten Olle Lyck är som vanligt trött på det mesta, men fallet hamnar ändå på deras bord. Och spåren leder den rakt in i maktens korridorer, där cyniska män hänsynslöst utnyttjar människans allra svagaste sidor för sin egen vinning.

Uno Palmström (1947-2003) var författare, journalist och översättare, samt ledamot i Svenska Deckarakademin. Han debuterade med deckarserien om journalisten Olle Lyck och kriminalkommissarie Sven Thorén 1976 och skulle komma att bli en av Sveriges mest betydelsefulla deckarförfattare under 80-talet. Detta är del 2 av 9.

Läs mer

System 84

Uno Palmström

System 84

Om boken

Titeln syftar på en planerad statskupp. Planen för denna var så enkel: statskuppen skulle genomföras medan sju miljoner människor tittade på en ishockeymatch på TV. Hela Sverige ligger öde. Gatorna är tomma. Då slår kuppmännen till! Bland tv-tittarna fanns även landets statsminister som satt hemma i sin villa på Värmdö och trodde att han tittade på matchen. I själva verket sov han framför tv-n. Men han lär omsider vakna...

Läs mer

Kuppen

Uno Palmström

Kuppen