Svart motiv

Författare

Ed McBain

Översättare

Sonja Melinder

Svart motiv

Svenska

1994-10-31

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Översättare

Sonja Melinder

Författare

Publiceringsdatum

1994-10-31

Bokinformation

Originaltitel

Lady lady I did it.

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Pocket

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789119420916

Antal Sidor

208

Vikt (kg)

0.12

Böcker av författaren

Om boken

Steve Carella och hans kollegor på 87:e får ett mystiskt dödsfall på halsen. De kallas till en lägenhet där en kvinna hittat sin pappa död. Det visar sig att han inte alls dött en naturlig död i hjärtattack i sömnen utan strypts ? förmodligen genom hängning. Jakten på förövarna leder poliserna in i nöjesbranschen, där stora summor står på spel. Det här är Ed McBains femtionde polisroman om 87:e polisdistriktet, vilket uppmärksammades oerhört när romanen kom ut i USA förra året. McBain är stilbildande och har fått många efterföljare.

Läs mer

Ed McBain

Sista dansen

Om boken

Floridaadvokaten Matthew Hope engageras av den unga Jill Lawson. Hon vill att Hope ska leta reda på hennes man Jack som varit försvunnen i några månader. Hopes sökande efter ledtrådar för honom till New York där också Steve Carella från 87e dras in i mysteriet. En man hittas mördad på Calusas stränder ? skjuten på nära håll i ansiktet med ett hagelgevär ? med Jack Lawsons identitetshandlingar i fickorna. Det uppdagas dock snart att mannen i själva verket är en Ernest Corrington, Corry kallad, en smågangster som Lawson träffat uppe i New York. Upplösningen sker på museet i Calusa den dag som en grekiska antikviteten skall avtäckas och visas för allmänheten. Och det är inte vilken antikvitet som helst utan en lergodsbägare som påstås vara just den som den grekiske filosofen Sokrates tvingades tömma sedan han dömts till döden.

Läs mer

Sokrates bägare

Ed McBain

Sokrates bägare

Om boken

En ung kvinna hittas mördad i en park bara ett kvarter från 87:e. Obduktionen visar bl a att hon förstorat sina bröst ? inte så ovanligt om det inte var för det faktum att hon var nunna! Samtidigt jagar männen på 87:e The Cookie Boy, en inbrottstjuv som alltid lämnar en påse chokladkakor som tack hos sina offer. Som alltid i McBains böcker är det livet på 87:e som är det centrala. Förhållandet mellan poliserna och de människor de kommer i kontakt med är nästan viktigare än själva huvudintrigen. Och McBain är utan tvekan mästaren i genren. Hans dialoger överträffar alla hans efterföljare vare sig det är TV-serier eller hans många epigoner bland deckarförfattarna. I januari kom McBains 50:e bok om 87:e ut i USA och han hyllades med många och långa artiklar i alla prestigetidningar som New York Times Book Review och New Yorker. Den första boken i serien kom redan 1956.

Läs mer

Stora stygga stan

Ed McBain

Stora stygga stan

Om boken

I Calusa, Florida möts leksaksdesignern Elaine Commins och paret Toland, ägare till den stora leksakskedjan Toyland & Toyland, i en bitter rättegångsstrid om vem som har rätten till den vindögda björnen. Elaine hävdar att hon utvecklat den lilla nallebjörnen efter att hon slutat hos Toylands, medan paret Toland menar att Elaine helt enkelt stulit idén under sin tid som anställd hos dem. Advokat Matthew Hope är Elaines ombud i ett varumärkesmål han egentligen inte behärskar och när Brett Toland efter de inledande rättegångsdagarna hittas mördad ombord på sin lyxjakt i den förnäma båtklubbens hamn blir ärendet än mer komplicerat. Plötsligt dyker besvärande händelser från Elaines bakgrund upp och Matthew Hope får undvikande och svävande svar på alla sina frågor. Att Elaine ljuger står till slut klart. Men är hon verkligen en mördare? Vid sidan av de mycket populära polisromanerna om Carella och kollegorna i 87:e distriktet har Ed McBain även nått en stor läsekrets med sina böcker om Floridaadvokaten Matthew Hope. Detta är den tolfte i den serien.

Läs mer

Den vindögda björnen

Ed McBain

Den vindögda björnen