Kycklingköket

Författare

Tony Manieri

Malin Söderström

Bruno Ehrs

Kycklingköket

2000-09-14

Svenska

Läs mer

Slut i lager

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2000-09-14

Kategori

Allmänna kokböcker

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151837000

Antal Sidor

159

Vikt (kg)

0.865

Böcker av författaren

Om boken

Tre utländska långtradare passerar obemärkt Öresundsbron samtidigt som en stor lyxjakt står i lågor långt under dem, och snart går det upp för poliserna i spaningsgruppen på Länskriminalen att det finns ett samband mellan dramat ute i Öresund och den hittills okända drogen Enigma. Michael Stanics välbehövliga semester hos släkten i Toscana får ett abrupt slut när han och hans nyfunna flickvän Ki blir inkopplade på fallet. Men utmaningarna som ligger framför dem kommer att sätta deras relation på prov, och när det långsamt går upp för Stanic att huvudmannen är en av de mest efterlysta männen i Europa ­ och den som ytterst ligger bakom av hans bästa vän ­ blir han besatt av tanken att gripa honom. Samtidigt kommer den första riktiga ledtråden; ombord på flight EA 593 som avgick från Kastrup med destination Nice fanns en man som definitivt kan leda dem till huvudmannen, den fruktade Tiburón. Över gränsen är den tredje boken om den bångstyrige men varmhjärtade polisen Michael Stanic.

Läs mer

Tony Manieri

Över gränsen

Om boken

Humorexperterna Sören & Anders har skrivit första boken i en ny serie för åldersgruppen 9-12 år! Fem färgstarka karaktärer i femman, både tjejer och killar, går samman och bildar "De onödiga". De vill hjälpa andra "onödiga" personer i samhället och på så sätt skapa bättre stämning omkring sig. Och det lyckas de med ? även om det inte alltid blir precis som de har tänkt sig. Träffsäkra illustrationer av Nino Keller bidrar till den sköna stämningen i boken.

"De onödiga" gjorde succé som följetong på Nerikes Allehandas hemsida under 2006.

Läs mer

De onödiga

Sören Olsson, Anders Jacobsson, Tony Manieri

De onödiga

Om boken

Kyckling är en av svenska folkets mest populära råvaror när det gäller mat till vardag och fest. Från husmanskost till gourmetanrättningar, från sallader till mustiga grytor - möjligheterna är obegränsade. Kycklingköket är en kokbok full med inspiration och smakliga recept på kyckling i alla former.
Boken är uppdelad i kapitel som tapas och smårätter, lunchlåda, snabbt tillagat, picknick, sallad, soppa, wok, gryta och bakad, kokad och pocherad, grillad och marinerad samt klassiker. Här finns spännande rätter med inspiration från Europa, Asien, Latinamerika och Afrika, smaksatta med citron, chili, fänkål, kryddpeppar, mynta, rosmarin, salvia, timjan, vitlök och färska örter... Här finns små spett, vårrullar, pajer, mackor, kyckling i lergryta, pot au feu, kokt och rimmad kyckling, barbecue och Djävulsk kyckling marinerad i stark senap bland mycket annat smakligt och lockande. De över hundra recepten är sammanställda av elever på restauranghögskolan i Grythyttan tillsammans med Malin Söderström och rätterna är fotograferade på skolan.
Malin Söderström med bakgrund i Kocklandslaget är idag kockkonsult. Tony Manieri, bokens formgivare, utkommer i höst med sin första roman, thrillern Under huden. Bruno Ehrs är en av landets mest framstående fotografer.

Läs mer

Kycklingköket

Tony Manieri, Malin Söderström, Bruno Ehrs

Kycklingköket

Om boken

Skapa ditt eget buffébord för dina vänner, och bjud på en mängd härliga smårätter - alltifrån asiatiska godbitar och orientaliska frestelser till tapas, vackra snittar och kryddstarka röror.
Recepten varierar i svårighetsgrad och kommer från alla delar av världen. Här finns något för alla smaker!

Läs mer

Smårätter

Ebba Wachtmeister, Murdoch Books , Per Gustafson, Malin Söderström

Smårätter

Om boken

"Båda personerna på bilderna var nakna och låg utslagna på en gräsmatta. De var smutsiga och blöta. En av bilderna var otäckare än de andra. Där såg man tydligt den kraftiga jaktkniven i hans hand. Plötsligt kom det till honom. Någonting med kvinnan var bekant. Det var hon. Maria."
Under huden är en tät, suggestiv thriller med en ny favorit i huvudrollen: Michael Stanic, drygt trettioårig kriminalpolis med rötterna i Italien och med en förmåga att göra sig till ovän med alla i sin omgivning. Riktigt nära honom kommer bara hans syster Isabella och hennes tioårige son Niklas. När larmet går om att ett mord inträffat i en lyxvilla i Malmös mest fashionabla kvarter, är Stanic den som leder spaningarna. Under utredningsarbetet kommer man fram till att det i skuggorna figurerar en person som tycks ligga bakom allt. Ingen har sett honom, ingen vill kännas vid honom - det enda Stanic och hans kollegor får reda på är personens täcknamn: Silver.

Läs mer

Under  huden

Tony Manieri

Under huden

Om boken

Eja Nilsson, journalist och Sydsvenska Dagbladets matskribent, har länge intresserat sig för matens kulturhistoria och berättar här om matens vägar kring Medelhavet.

Ett hundratal recept från länderna runt Medelhavet ger handfast inspiration för läsare som vill känna dofter och smaker från Medelhavsköken i det egna köket. Här finns rätter från Mellanöstern till Madrik, från Istanbul till Palermo ...

Läs mer

Couscous, pasta och paella

Tony Manieri, Eja Nilsson

Couscous, pasta och paella

Om boken

?Båda personerna på bilderna var nakna och låg utslagna på en gräsmatta. De var smutsiga och blöta. En av bilderna var otäckare än de andra. Där såg man tydligt den kraftiga jaktkniven i hans hand. Plötsligt kom det till honom. Någonting med kvinnan var bekant. Det var hon. Maria.? Under huden är en tät, suggestiv thriller med en ny favorit i huvudrollen: Michael Stanic, drygt trettioårig kriminalpolis med rötterna i Italien och med en förmåga att göra sig till ovän med alla i sin omgivning. Riktigt nära honom kommer bara hans syster Isabella och hennes tioårige son Niklas. När larmet går om att ett mord inträffat i en lyxvilla i Malmös mest fashionabla kvarter, är Stanic den som leder spaningarna. Under utredningsarbetet kommer man fram till att det i skuggorna figurerar en person som tycks ligga bakom allt. Ingen har sett honom, ingen vill kännas vid honom ? det enda Stanic och hans kollegor får reda på är personens täcknamn: Silver. Tony Manieri föddes 1960 och är uppvuxen i Malmö. Han har bland annat ägnat sig åt att spela pop i Stockholmsgrupperna The Moderns och Japop. I Malmö är han mest känd som pappan till den kultförklarade serien ?Ståkkålms-Ringo?, som han tecknade i Kvällsposten. Idag arbetar han som art director på Arbmans i Malmö.

Läs mer

Under huden

Tony Manieri

Under huden