Beskrivning
Detaljer
Författare
Publiceringsdatum
2001-08-10
Kategori
8-12 Fiction
Produktion
Miljömärkning
Nej
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789151838625
Antal Sidor
0
Vikt (kg)
0.513
Böcker av författaren
Om boken
Med beskedet att Ludvig hade Downs syndrom började en ny resa, först en sorg över att de inte fått det barn som de drömt om, sedan en växande kärlek till Ludvig. Prins Annorlunda är boken om en pojkes uppväxt, omvärldens skräck inför det okända och om föräldraskapets glädje, kamp och sorg.
Bokens författare Sören Olsson (känd för bland andra böckerna om Sune) och Yvonne Brynggård-Olsson säger själva att:
"Boken är en inbjudan till ett annorlunda liv. Det är en biografisk berättelse om hur det är att ha ett barn som inte är som alla andra. Vi vill förmedla glädjen, sorgen och allt annat vi har känt genom åren med Ludvig."
Läs mer
Sören Olsson, Yvonne Brynggård-Olsson
Prins Annorlunda
Om boken
Läs mer
Tony Manieri
Över gränsen
Om boken
Humorexperterna Sören & Anders har skrivit första boken i en ny serie för åldersgruppen 9-12 år! Fem färgstarka karaktärer i femman, både tjejer och killar, går samman och bildar "De onödiga". De vill hjälpa andra "onödiga" personer i samhället och på så sätt skapa bättre stämning omkring sig. Och det lyckas de med ? även om det inte alltid blir precis som de har tänkt sig. Träffsäkra illustrationer av Nino Keller bidrar till den sköna stämningen i boken.
"De onödiga" gjorde succé som följetong på Nerikes Allehandas hemsida under 2006.
Läs mer
Sören Olsson, Anders Jacobsson, Tony Manieri
De onödiga
Om boken
Boken är uppdelad i kapitel som tapas och smårätter, lunchlåda, snabbt tillagat, picknick, sallad, soppa, wok, gryta och bakad, kokad och pocherad, grillad och marinerad samt klassiker. Här finns spännande rätter med inspiration från Europa, Asien, Latinamerika och Afrika, smaksatta med citron, chili, fänkål, kryddpeppar, mynta, rosmarin, salvia, timjan, vitlök och färska örter... Här finns små spett, vårrullar, pajer, mackor, kyckling i lergryta, pot au feu, kokt och rimmad kyckling, barbecue och Djävulsk kyckling marinerad i stark senap bland mycket annat smakligt och lockande. De över hundra recepten är sammanställda av elever på restauranghögskolan i Grythyttan tillsammans med Malin Söderström och rätterna är fotograferade på skolan.
Malin Söderström med bakgrund i Kocklandslaget är idag kockkonsult. Tony Manieri, bokens formgivare, utkommer i höst med sin första roman, thrillern Under huden. Bruno Ehrs är en av landets mest framstående fotografer.
Läs mer
Tony Manieri, Malin Söderström, Bruno Ehrs
Kycklingköket
Om boken
Under huden är en tät, suggestiv thriller med en ny favorit i huvudrollen: Michael Stanic, drygt trettioårig kriminalpolis med rötterna i Italien och med en förmåga att göra sig till ovän med alla i sin omgivning. Riktigt nära honom kommer bara hans syster Isabella och hennes tioårige son Niklas. När larmet går om att ett mord inträffat i en lyxvilla i Malmös mest fashionabla kvarter, är Stanic den som leder spaningarna. Under utredningsarbetet kommer man fram till att det i skuggorna figurerar en person som tycks ligga bakom allt. Ingen har sett honom, ingen vill kännas vid honom - det enda Stanic och hans kollegor får reda på är personens täcknamn: Silver.
Läs mer
Tony Manieri
Under huden
Om boken
Eja Nilsson, journalist och Sydsvenska Dagbladets matskribent, har länge intresserat sig för matens kulturhistoria och berättar här om matens vägar kring Medelhavet.
Ett hundratal recept från länderna runt Medelhavet ger handfast inspiration för läsare som vill känna dofter och smaker från Medelhavsköken i det egna köket. Här finns rätter från Mellanöstern till Madrik, från Istanbul till Palermo ...
Läs mer
Tony Manieri, Eja Nilsson
Couscous, pasta och paella
Om boken
Läs mer
Tony Manieri
Under huden