Över gränsen

Författare

Tony Manieri

Över gränsen

Svenska

2002-06-04

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Kriminalromaner

Författare

Publiceringsdatum

2002-06-04

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151840574

Antal Sidor

264

Vikt (kg)

0.681

Ryggbredd (mm)

21

Höjd (mm)

228

Bredd (mm)

155

Böcker av författaren

Om boken

Tre utländska långtradare passerar obemärkt Öresundsbron samtidigt som en stor lyxjakt står i lågor långt under dem, och snart går det upp för poliserna i spaningsgruppen på Länskriminalen att det finns ett samband mellan dramat ute i Öresund och den hittills okända drogen Enigma. Michael Stanics välbehövliga semester hos släkten i Toscana får ett abrupt slut när han och hans nyfunna flickvän Ki blir inkopplade på fallet. Men utmaningarna som ligger framför dem kommer att sätta deras relation på prov, och när det långsamt går upp för Stanic att huvudmannen är en av de mest efterlysta männen i Europa ­ och den som ytterst ligger bakom av hans bästa vän ­ blir han besatt av tanken att gripa honom. Samtidigt kommer den första riktiga ledtråden; ombord på flight EA 593 som avgick från Kastrup med destination Nice fanns en man som definitivt kan leda dem till huvudmannen, den fruktade Tiburón. Över gränsen är den tredje boken om den bångstyrige men varmhjärtade polisen Michael Stanic.

Läs mer

Tony Manieri

Över gränsen

Om boken

?Båda personerna på bilderna var nakna och låg utslagna på en gräsmatta. De var smutsiga och blöta. En av bilderna var otäckare än de andra. Där såg man tydligt den kraftiga jaktkniven i hans hand. Plötsligt kom det till honom. Någonting med kvinnan var bekant. Det var hon. Maria.? Under huden är en tät, suggestiv thriller med en ny favorit i huvudrollen: Michael Stanic, drygt trettioårig kriminalpolis med rötterna i Italien och med en förmåga att göra sig till ovän med alla i sin omgivning. Riktigt nära honom kommer bara hans syster Isabella och hennes tioårige son Niklas. När larmet går om att ett mord inträffat i en lyxvilla i Malmös mest fashionabla kvarter, är Stanic den som leder spaningarna. Under utredningsarbetet kommer man fram till att det i skuggorna figurerar en person som tycks ligga bakom allt. Ingen har sett honom, ingen vill kännas vid honom ? det enda Stanic och hans kollegor får reda på är personens täcknamn: Silver. Tony Manieri föddes 1960 och är uppvuxen i Malmö. Han har bland annat ägnat sig åt att spela pop i Stockholmsgrupperna The Moderns och Japop. I Malmö är han mest känd som pappan till den kultförklarade serien ?Ståkkålms-Ringo?, som han tecknade i Kvällsposten. Idag arbetar han som art director på Arbmans i Malmö.

Läs mer

Under huden

Tony Manieri

Under huden

Om boken

Kyckling är en av svenska folkets mest populära råvaror när det gäller mat till vardag och fest. Från husmanskost till gourmetanrättningar, från sallader till mustiga grytor - möjligheterna är obegränsade. Kycklingköket är en kokbok full med inspiration och smakliga recept på kyckling i alla former. Boken är uppdelad i kapitel som tapas och smårätter, lunchlåda, snabbt tillagat, picknick, sallad, soppa, wok, gryta och bakad, kokad och pocherad, grillad och marinerad samt klassiker. Här finns spännande rätter med inspiration från Europa, Asien, Latinamerika och Afrika, smaksatta med citron, chili, fänkål, kryddpeppar, mynta, rosmarin, salvia, timjan, vitlök och färska örter... Här finns små spett, vårrullar, pajer, mackor, kyckling i lergryta, pot au feu, kokt och rimmad kyckling, barbecue och Djävulsk kyckling marinerad i stark senap bland mycket annat smakligt och lockande. De över hundra recepten är sammanställda av elever på restauranghögskolan i Grythyttan tillsammans med Malin Söderström och rätterna är fotograferade på skolan. Malin Söderström med bakgrund i Kocklandslaget är idag kockkonsult. Tony Manieri, bokens formgivare, utkommer i höst med sin första roman, thrillern Under huden. Bruno Ehrs är en av landets mest framstående fotografer.

Läs mer

Kycklingköket

Tony Manieri, Malin Söderström, Bruno Ehrs

Kycklingköket

Om boken

"Båda personerna på bilderna var nakna och låg utslagna på en gräsmatta. De var smutsiga och blöta. En av bilderna var otäckare än de andra. Där såg man tydligt den kraftiga jaktkniven i hans hand. Plötsligt kom det till honom. Någonting med kvinnan var bekant. Det var hon. Maria." Under huden är en tät, suggestiv thriller med en ny favorit i huvudrollen: Michael Stanic, drygt trettioårig kriminalpolis med rötterna i Italien och med en förmåga att göra sig till ovän med alla i sin omgivning. Riktigt nära honom kommer bara hans syster Isabella och hennes tioårige son Niklas. När larmet går om att ett mord inträffat i en lyxvilla i Malmös mest fashionabla kvarter, är Stanic den som leder spaningarna. Under utredningsarbetet kommer man fram till att det i skuggorna figurerar en person som tycks ligga bakom allt. Ingen har sett honom, ingen vill kännas vid honom - det enda Stanic och hans kollegor får reda på är personens täcknamn: Silver.

Läs mer

Under  huden

Tony Manieri

Under huden

Om boken

Eja Nilsson, journalist och Sydsvenska Dagbladets matskribent, har länge intresserat sig för matens kulturhistoria och berättar här om matens vägar kring Medelhavet.

Ett hundratal recept från länderna runt Medelhavet ger handfast inspiration för läsare som vill känna dofter och smaker från Medelhavsköken i det egna köket. Här finns rätter från Mellanöstern till Madrik, från Istanbul till Palermo ...

Läs mer

Couscous, pasta och paella

Tony Manieri, Eja Nilsson

Couscous, pasta och paella