Odla i stan!

Datum

5 Mars 2018

Har du gröna fingrar och bor i stan? För dig som vill odla din egen mat och bor i lägenhet finns massor av möjligheter: på kolonilotter, gårdar, balkonger och i fönster – det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna.

Journalistparet Anna Rökaeus och Olof Söderén har över 10 års erfarenhet av ekologisk och hållbar odling. De driver den populära podcasten Odlarna och i den nya boken Spenat i stan berättar Anna Rökaeus och Olof Söderén exakt hur du som stadsbo kan gå tillväga för att njuta av din egenodlade mat.

Spenat i stan ger dig tips på allt från odlingsplatser, jord och gödsel till hur du väljer perenna grönsaker, samlar fröer och bygger insektshotell. De berättar hur du konserverar och tar hand om din skörd – och du får ett gäng nya favoritrecept på köpet. Författarna tipsar även om hur du bär dig åt för att lämna din odling utan vattning ett par sommarveckor - när lusten att resa blir för stor.

Hela boken präglas av ett hållbarhetsfokus och värnande om naturen och våra resurser liksom tankarna på att äta bättre och kunna njuta av egna, nyskördade grönsaker.

Relaterat

Om boken

Många med gröna fingrar bor i stan och alla drömmer inte om att flytta ut på landet till en liten röd stuga. För dig som vill odla själv finns det alla möjligheter även i staden. På kolonilotter, gårdar, balkonger, terrasstak och i fönster bara fantasin sätter gränserna.

I denna heltäckande och praktiska handbok guidas du till att odla din egen mat i staden. Hur du hittar din plats, vilka grödor du ska plantera och vad du behöver tänka på när det gäller jorden.

Självklart får du goda recept som hjälper dig att äta det som är i säsong. Författarna tipsar även om hur du bär dig åt för att lämna din odling utan vattning ett par sommarveckor - när lusten att resa blir för stor.

Hela boken präglas av ett hållbarhetsfokus och värnande om naturen och våra resurser liksom tankarna på att äta bättre och kunna njuta av egna, nyskördade grönsaker.

Läs mer

Anna Rökaeus, Olof Söderén, Kristin Lidström

Spenat i stan

Relaterade artiklar

Foto: Karoline Jönsson

16 november 2018

Årets svenska Måltidslitteratur