Peter Stormare om Anna Jansson: ”Hon måste vara släkt med Dostojevskij”

Foto: Anna-Lena Ahlström

Datum

12 Mars 2018

Foto

Anna-Lena Ahlström

Författaren Anna Janssons romaner om kriminalinspektör Maria Wern har sålt i närmare tre miljoner exemplar och är översatta till 15 språk. Böckerna har också blivit en framgångsrik tv-serie. Nu är hon aktuell med den nya boken i serien, Kvinnan på bänken. Ett fan hörde av sig till oss – en beundrare som visade sig vara ingen mindre än Hollywoodskådespelaren Peter Stormare.

Han skriver:

”Anna Jansson har en mycket unik stil och en extraordinär gåva. Hon tar dig vid handen och leder dig till en värld där allt är möjligt. Som läsare vill du bara följa med.

Anna kombinerar mystik och fantasier med verkligheten på ett sätt som får mig att tro att hon måste vara släkt med Dostojevskij.”

Kvinnan på bänken finns ute nu!

Relaterat

Om boken

Kriminalinspektör Jesper Ek har blivit blixtförälskad. Men hans nya kärlek Julia är en gåta. Vad är det hon inte vill berätta? När hennes förflutna hinner ikapp har fällan slagit igen om Ek, som hamnar i en fruktansvärd knipa och inte ens kan ta hjälp av sina kollegor.

Maria Wern kallas till prästgården i Lärbro, och inser att den bär på många hemligheter. Enligt sägnen blev en präst dräpt i kyrkan på 1200-talet, och det sägs att dråparen går igen. Den unga prästen Alva har blivit hotad, och diakonen Ragnar är djupt oroad över att hon inte tar hoten på allvar. När Maria hittar klippböcker om Alva som diakonen gjort väcks nya frågor.

På Gotland har modergudinnan, som bär ormar i sina händer, dyrkats sedan stenåldern. Det är i denna miljö som Anna Janssons nya, spännande kriminalroman om Maria Wern utspelar sig.

Läs mer

Anna Jansson

Kvinnan på bänken

Relaterade artiklar

Foto: Anna-Lena Ahlström

28 februari 2024

Maria Wern-feber i Tyskland