Maria Wern är tillbaka i tv-rutan!

Foto: TV4

Datum

21 Augusti 2018

Foto

TV4

TV-serien Maria Wern, som baseras på de omåttligt populära böckerna av författaren Anna Jansson, är tillbaka. I den nya säsongen – som också markerar tioårsjubileum för serien – får vi följa hur Maria, som spelas av Eva Röse, tar sig an svårlösta fall tillsammans med kollegorna på polisstationen i ett somrigt Visby. Samtidigt tycks Maria äntligen närma sig svaret på frågan om vad som hände när hennes man brutalt mördades för tio år sedan.

Onsdag 22 augusti har Maria Wern säsongsstart i TV4. I denna sjunde säsong av den populära filmserien ställs Maria inför större utmaningar än någonsin tidigare i form av politikerhot under Almedalsveckan, gisslandrama på en gymnasieskola och ett mystiskt försvinnande med ryska kopplingar.

Samtidigt genomgår Maria en känslomässig resa där relationen till Sebastian (Erik Johansson) mognar och sätts på prov om vartannat. Maria tycks dessutom närma sig svaret på en fråga som hon burit med sig länge – vad hände egentligen när hennes man, och pappan till hennes barn, för tio år sedan brutalt knivhöggs till döds?

– Det är mäktigt att det faktiskt har gått tio år sen första säsongen! Jag är så stolt över den här produktionen som bara blivit bättre och bättre. Det har varit väldigt roligt att få vara med och utveckla karaktären och hennes universum och utan att avslöja för mycket är jag rätt nöjd med den plats hon närmar sig i livet just nu, säger Eva Röse.

I den nya säsongen kommer tittarna få bekanta sig med gästskådespelare så som Amanda Ooms och Alexander Salzberger, men de kommer även att återse bekanta ansikten så som Allan Svensson, Peter Perski och Ulf Friberg som alla varit med sedan starten 2008. Så har också exekutiv producent, Niva Westlin Dahl.

– Förutom Anna Janssons fina boksvit, som ju utgör en fantastiskt grund, är en av framgångsfaktorerna bakom Maria Wern att vi har varit noga med att serien ska kännas up-to-date – det vill säga ett med omvärlden och i ständig förändring. Maria har satsat hårt på sitt jobb och samtidigt varit singelmamma med två barn. Inte konstigt att hon varit på väg att bli utbränd, men uppfångad och stöttad av omtänksamma kolleger. Medmänsklighet och värme är något vi värnar om i Maria Wern och den nya säsongen är ett fantastiskt bevis på just det, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på TV4 och C More.

Den nya säsongen av Maria Wern, vilken är den sjunde i ordningen och kommer att visas i åtta delar på onsdagar i TV4. Redan nu finns dock hela säsongen tillgänglig på C More. Serien är producerad av Warner Bros. För regi står Erik Leijonborg och Liza Farzaneh.


Den senaste boken om Maria Wern kom i våras och heter Kvinnan på bänken. Anna Jansson är även aktuell med Maria Wern-serien Döden är alltid sann hos Tiden. 

Relaterade artiklar

Foto: Anna-Lena Ahlström

28 februari 2024

Maria Wern-feber i Tyskland