Svidande sanningar i Marcus Jarls nya bok

Foto: Kajsa Göransson

Datum

14 April 2021

Foto

Kajsa Göransson

Marcus Jarls Dina färger var blå är en gripande roman om svidande sanningar, återväckt passion och stark kärlek. Vad gör man när någon man en gång älskat men förlorat, plötsligt är tillbaka? Och dessutom berättar att han bara har tre månader kvar att leva.

I en mening, hur skulle du beskriva din roman? 

– Det är en relationsroman där du som läsare får vara med när nya liv föds samtidigt som ett annat liv precis fått ett utgångsdatum.

Du är inte enbart författare utan har även ett annat intressant yrke! Hur har det inspirerat ditt författarskap?

– Precis som min huvudperson så arbetar även jag som sjuksköterska på en neonatalavdelning. Jag träffar så otroligt många människor, vissa som är mitt i sitt livs största kris. Att vara konstant omgiven av starka känslor påverkar såklart mig i mitt skrivande.

Vem tycker du ska läsa Dina färger var blå?

– För dig som gillar att läsa om svåra livsval och inte är rädd för att gråta.

Relaterat

Om boken

Dina färger var blå är en roman om efterlängtade bekännelser och svidande sanningar. Men även om hopp, återväckt passion och stark kärlek. Vad är du redo att offra för att hitta dig själv?

Lina Råman jobbar som sjuksköterska på neonatalen. Hennes liv är fullt av dramatiska förlossningar, kuvöser, långa nattpass och krisande föräldrar. Hon längtar efter egna barn, men hennes man, Samuel, har alltid varit tydlig med att han inte vill ha några. Han ägnar sig istället åt att smygtitta i skokartongen som ligger gömd längst in i garderoben. Där förvarar Lina minnena av sin första pojkvän, och kanske även sitt livs stora kärlek, Ted. Han som försvann.

En dag är Ted tillbaka. Han säger att han har tre månader kvar att leva och att han vill tillbringa dem med Lina. En önskan som sätter Linas och Samuels äktenskap under enorm press. Lina måste få veta vad som hände den där dagen när han försvann. Motvilligt inser Samuel att det är den enda möjligheten för både honom och Lina att kunna gå vidare.

Läs mer

Marcus Jarl

Dina färger var blå

Relaterade artiklar

Foto: Kajsa Göransson

24 augusti 2023

”Min mest nerviga roman hittills”