Båt 370

Författare

Mattias Beijmo

Annah Björk

Båt 370

2017-05-16

Svenska

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Författare

Publiceringsdatum

2017-05-16

Formgivare omslag

Pär Wickholm

Kategori

Reportage

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden, E-bok, Ljudbok

Produktdetaljer

ISBN

9789113082196

Båt 370

Recensioner

”En skrämmande reportagebok om en av de många flyktingbåtar som förliste mellan Turkiet och Grekland och författarnas kamp att synliggöra en av många bortträngda flyktingtragedier.”

Advokaten

”Griper tag från första sidan”

”Det är skakande läsning.”

[...] "Mattias Beijmos och Annah Björks bok dokumenterar fasansfulla vittnesmål – och förmedlar även författarnas egen känsla av maktlöshet inför situationen." Bodil Juggas

Böcker av författaren

Om boken

Kom kustbevakningen? Det är sjuåriga Lamis sista ord innan hon försvinner i vågorna på Egeiska havet. När solen går upp ligger livlösa kroppar på turiststranden. På en klippa i havet står tolv unga män som lyckats simma i land.

Det är den 5 januari 2016 och svenska politiker pratar om flyktingpaus. EU gör överenskommelser med Turkiet för att hindra människor att fly in i unionen medan den maffiastyrda flyktingsmugglingen omsätter miljardbelopp. President Erdogan fängslar kritiska journalister i ett land som alltmer liknar en diktatur.

Författarnas personliga resa mot sanningen är en icke-fiktiv thriller om ett massmord med politiska förtecken. Båt 370 är ett skrämmande reportage inifrån Turkiet om vad som hände på havet, om svek och medmänsklighetens gränser.

Läs mer

Mattias Beijmo, Annah Björk, Stig Söderlind

Båt 370

Nyheter

27 september 2017

Författarna till Båt 370 får pris på årets MegAward

Nyheter
Foto: Susanne Kindt

20 september 2017

Författarna till boken Båt 370 finalister i årets MegAward