Om Niklas Strömstedt
om-niklas-strömstedt-front.jpg
om-niklas-strömstedt-3.jpg
om-niklas-strömstedt-1.jpg

Författare

Niklas Strömstedt

Om Niklas Strömstedt

Svenska

2023-09-01

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Mediekontakt

Katarina Lindell

Författare

Recensionsdag

2023-09-19

Publiceringsdatum

2023-09-01

Formgivare omslag

Sara R. Acedo

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Mattias Edwall

Format

Inbunden, E-bok, Ljudbok, Pocket

Produktion

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789113123134

Antal Sidor

310

Vikt (kg)

0.51

Ryggbredd (mm)

28

Höjd (mm)

217

Bredd (mm)

143

Klimatpåverkan

324g CO2e
Papper
ca 161 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 32 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 131 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Om Niklas Strömstedt

Recensioner

”Så mysigt att vistas bland Strömstedts musikminnen”

”Han delar generöst med sig av just nedtagningarna, antingen de handlar om skilsmässor, musikmotgångar eller misslyckad terapi.

Niklas Strömstedt är vän med de skrivna orden och han blir bättre ju allvarligare han är.”

Böcker av författaren

Om boken

”Niklas Strömstedt är vän med de skrivna orden och han blir bättre ju allvarligare han är.”
DN
”Fantastiskt bra skildring av det dårhus som livet som popstjärna kan vara.”
Lasse Anrell i Nya Wermlands-Tidningen"Inte trodde jag att en poptönts biografi skulle vara så engagerande och underhållande. Men Niklas Strömstedt lyckas både fånga igenkännbara smärtpunkter och locka till skratt."
M-MagasinNiklas Strömstedt började sin musikkarriär redan som tonåring då han jobbade som dj på nattklubben Atlantic. Där hängde ABBA, Skifs och Clabbe, och när Rod Stewart, Elton John eller någon annan världsstjärna hade spelning i Stockholm så var det på Atlantic de hamnade efteråt. Det var också här Niklas fick kontakt med Ulf Lundells producent, vilket ledde till att han hamnade i Lundells turnéband och kom in i musikbranschen. Och det var bara början på livet som popsångare och låtskrivare, ett liv som vi får följa hela vägen fram till de sista konserterna med GES.I den här boken befinner vi oss i centrum av modern svensk pophistoria, en resa på över ett halvt sekel. Men här finns också gott om kloka självreflektioner, om uppväxt och familj, om relationer och åldrande.Den här boken är som ett gig – låtar och mellansnack, upptempo och ballader, hits och floppar. Och om alla lärdomar längs vägen."Det finns gott om självbiografier bland årets musikböcker. Och Niklas Strömstedt hör till dem som överraskar mest i genren. Utan divalater tecknar han en varm, allmängiltig och ofta avväpnande humoristisk berättelse om det egna musiklivets med och motgångar."
DN"Jag drar fram Strömstedts best-of på Spotify och lyssnar, nu med femtioåringens mjukare öron. Fortfarande inte coolt - men jag slås av hur snällt, gediget och insiktsfullt det är. Som boken! Hoppas han skriver fler." Sydsvenskan

Läs mer

Niklas Strömstedt

Om Niklas Strömstedt

Nyheter

Foto: Stellan Herner

30 augusti 2023

Våra nya böcker i september 2023

NyheterBoknyheter
om-niklas-strömstedt-front.jpg
om-niklas-strömstedt-3.jpg
om-niklas-strömstedt-1.jpg