Smårätter

Författare

Ebba Wachtmeister

Murdoch Books

Per Gustafson

Malin Söderström

Smårätter

2001-09-05

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Författare

Publiceringsdatum

2001-09-05

Bokinformation

Originalspråk

Engelska

Omslagsfotograf

Fabian Björnstjerna

Format

Danskt band, Inbunden, Kartonnage, Danskt band

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789151838168

Antal Sidor

195

Vikt (kg)

0.593

Böcker av författaren

Om boken

Lax är fisken som gjort kometkarriär i våra svenska hem - de flesta äter lax minst en gång i veckan. Den är nyttig, full av omega-3, lätt att tillaga och mycket prisvärd. Men många är osäkra vad gäller att tillreda fisk och att komma på nya spännande laxrecept.

Lax - från vardag till lyx presenterar ett sjuttiotal lättlagade recept på förrätter, tilltugg, sallader, pajer och varmrätter med färsk, rökt eller gravad lax som huvudråvara. Det är både en baskokbok i tillredning av lax och en inspirationsbok för hemmakockar som söker förnyelse. Boken är fylld med härliga recept, från enkla, traditionella som laxpudding och inkokt lax med hollandaisesås, till mer fantasifulla och exotiska, till exempel laxceviche, laxgryta med curry och laxrullar med philadelphiaost och wasabi. Boken lär också ut grunderna i hur lax kan tillredas: gravad, rimmad, rökt och inkokt.

Tanken med formgivningen är att förstärka laxens naturliga koppling till norden och havet och bilderna förstärker det rustika, vackra och lugna som gör att detta är en kokbok att njuta av, inte bara i köket.

Innehåll: Lax - Salmo Salar - en makalös fisk i många skepnader. Vad är skillnaden mellan odlad och viltfångad lax? Ekologisk lax - vad är det? Grunderna i råvaruhantering, alltifrån att rimma till att pochera Förrätter, smårätter och tilltugg Sallader och lunchrätter Huvudrätter


Läs mer

Ebba Wachtmeister, Paula Ahlsén Söder

Lax

Om boken

Den här boken är en kärlekshyllning till muffins och cupcakes.

Muffins & cupcakes tar dig med till en svunnen tid, när te serverades i vackert porslin och gästerna självklart fick handskrivna inbjudningar. Låt dig inspireras, och lär dig baka både enkla och avancerade recept. Upptäck en värld av kreativa, vackra, speciella, klassiska, eleganta och överdådiga muffins och cupcakes.

Läs mer

Muffins och cupcakes

Murdoch Books

Muffins och cupcakes

Om boken

När hösten är här äter vi gärna rykande heta soppor och grytor, värmande pastarätter och kryddstarka wokrätter. Här finner du recepten.

I den här boken hittar du hopkok från världens alla hörn, med varierande råvaror som fisk, skaldjur, kyckling, kött och grönsaker. Massor av snabba och enkla vardagsrätter men också spännande festrecept, alla framtagna för att värma och lysa upp mörka höstmiddagar.

Läs mer

Soppor, grytor, pasta & wok

Murdoch Books

Soppor, grytor, pasta & wok

Om boken

Alla har vi olika smak, men de allra flesta är svaga för olika typer av sötsaker. I den här boken hittar du något för alla tillfällen, såväl födelsedagsfesten och fredagsmyset som fikarasten och vardagsmiddagen.

Här finns allt från tårtor, pajer och kakor, till glass och desserter! Varför inte unna dig något redan i dag, till exempel ananas- och pekannötkaka, amarettofyllda persikor, grillade fikon med ricotta eller kanelglass?

Läs mer

Desserter & bakverk

Murdoch Books

Desserter & bakverk

Om boken

Vegetarisk mat behöver inte vara tråkig eller enformig - tvärtom!

Lär dig använda massor av olika sorters grönsaker, rotfrukter och frukt till både nya och spännande rätter och klassiska recept. Vegetariskt innehåller både förrätter och varmrätter, samt soppor och sallader. Varför inte testa att göra en helvegetarisk meny?

Läs mer

Vegetariskt

Murdoch Books

Vegetariskt

Om boken

Dagens svenska matkultur, med dess influenser från världens alla kök, håller på att utvecklats till en av de mest spännande och högklassiga i världen. Just nu är det smårätterna ? förrätterna, tapas, antipasta, sushi med mera ? som är "heta" och "inne" bland matälskarna. Den svenska traditionen med smörgåsbordet dignande av smårätter gör oss speciellt lämpade att ta till oss influenser från andra matkulturer och därur åstadkomma både något traditionellt och nytt. Små rätter är skapad av den nya generationens främsta matlagare. Per Gustafson och Malin Söderström deltog i det framgångsrika svenska koklandslaget som vann en guldmedalj vid de olympiska tävlingarna i Berlin 1996 och Henrik Nordström är kökschef på restaurangen Bon Lluc där bl a smårätterna ? tapas ? är en av specialiteterna. Tillsammans med matjournalisten Ebba Wachtmeister har de skapat en receptsamling med små rätter som innehåller allt en modern matlagare behöver. Här finner du svaret på förrättsproblemet, här får du råd hur du komponerar dina bufféer, här kan du kombinera din egen plockmat. Allt läckert fotograferat av Fabian Björnstjerna och formgivet av Carl Åkesson.

Läs mer

Smårätter

Ebba Wachtmeister, Murdoch Books , Per Gustafson, Malin Söderström

Smårätter

Om boken

Alla tycker om kyckling - barn, ungdomar och äldre. Kyckling finns i alla matkulturer och kan tillredas på tusen sätt. Kyckling passar både till fest och till vardag, och kan tillredas hel eller i delar.
Kyckling är vår nya husmanskost. Billigt, lättlagat, nyttigt och smalt!

Det är enkelt att tillaga en god kycklingrätt - och det är lätt att laga nyttiga rätter av kyckling.
Den här kycklingkokboken tar fasta på det enkla, och innehåller recept för alla smaker.
Inledningsvis redogör boken för fakta kring svensk kyckling. Status hos uppfödaren av idag, förvaring, att tänka på vid tillredning, styckning osv.
I boken finns ett kapitel för varje styckningsdel av kycklingen, råd om tillagningsmetoder och en mängd säkra, snabba och läckra rätter samt lite ovanligare anrättningar. Här finns också tips på annorlunda tillbehör som passar speciellt bra till kyckling.

Ur Innehållet: Fingerbitar Mackor Soppor Festkyckling; för några få eller för buffén Kycklingfilé; kryddade, fyllda, marinerade mm Kycklingklubbor Kycklinglever Kokt kyckling Grillad kyckling Rätter på hel kyckling Kyckling på utrikiska; italiensk, fransk, indisk, asiatisk, etiopisk osv Annorlunda tillbehör; såser, ris, nudlar, grönsaker, bön- och linsrätter.


Läs mer

Kyckling

Ebba Wachtmeister, Murdoch Books

Kyckling

Om boken

Idag finns det ett stort utbud av trevliga fiskar och härliga skaldjur att få tag i, så det finns inga ursäkter att inte kunna laga utsökta rätter på nolltid. Fisk och skaldjur är nyttiga ingredienser, de är ofta enkla att tillaga och fungerar väl med många olika sorters smaker. I den här kokboken hittar du såväl vardagsrätter som festmåltider, och tidlösa klassiker såväl som nyskapande rätter från världens alla hörn.

Läs mer

Fisk & skaldjur

Murdoch Books

Fisk & skaldjur

Om boken

Soppor är något av det enklaste man kan laga - kanske är det därför de är så populära. Bland dessa recept finner du något för alla smaker, oavsett om du är sugen på ett krämigt hopkok eller någon kryddigare variant. Det finns också gott om klassiska och rejäla soppor som kan tillfredsställa de mest hängivna soppälskarna.

Läs mer

Soppor

Murdoch Books

Soppor