Therese Bohman nominerad till Sveriges Radios Romanpris

Foto: Göran Segeholm

Datum

6 Februari 2017

Foto

Göran Segeholm

Therese Bohmans tredje roman Aftonland är nominerad till Sveriges Radios Romanpris. Priset utses av Romanprisets lyssnarjury, som kommer att diskutera böckerna i P1 Kultur under vecka 17. Prissumman är på 50000 kr och det är den 24:e gången som Sveriges Radios Romanpris delas ut. Vinnaren tillkännages fredagen den 28 april av Marie Lundström. 

 – Romanpriset har det lilla extra: Det är lyssnarnas eget pris till den bok de gillar bäst. Befriat från oväsentligt tjafs är det läsningen och samtalen om böckerna som gäller, säger prisutdelaren Marie Lundström.

Övriga nominerade är: Den skeva platsen av Caterina Pascual Söderbaum, Nätterna på Mon Chéri av Stefan Lindberg och Vän av ordning av Henrik Bromander.

Vilka som ingår i Lyssnarjuryn meddelas den 16 februari. 

Läs mer om Romanpriset här

Relaterat

Om boken

Karolina är professor vid Stockholms universitet, navigerar sig fram i den akademiska världen och lever ensam efter uppbrottet från en lång relation. När hon ska börja handleda en ny doktorand slås hon av hans självförtroende. Han säger sig ha funnit ny information som förändrar historieskrivningen av svensk bildkonst tack vare upptäckten av en kvinnlig konstnär verksam runt förra sekelskiftet. Karolina finner sig snart indragen i ett spel med flera oväntade bottnar, både känslomässigt och professionellt.

Aftonland är en idéroman om kärlek, konst och ensamhet. Karolina rör sig i intellektuella kretsar men hela tiden finns där det rent mänskligt närvarande det sexuella, det pulserande, livskonkurrensen, ledan och sveken, konsekvensernas rädsla och lockelse.

Läs mer

Therese Bohman

Aftonland

Relaterade artiklar

Foto: Elvira Glänte

2 september 2022

På promenad med: Therese Bohman

IntervjuerNyheter