Jenny Fagerlund: ”Det har varit ett intensivt år”

Foto: Kajsa Göransson

Datum

14 December 2018

Foto

Kajsa Göransson

Jenny Fagerlund har haft ett hektiskt år. I våras gav hon ut feelgoodpärlan Med hälsning från Båstad och under hösten kom julromanen 24 goda gärningar. Här sammanfattar hon året som gått och siar om framtiden.

Hur har ditt år varit?

– Det har varit ett intensivt år med mycket jobb i och med att jag har gett ut två böcker. Men det har varit fantastiskt kul att få göra den här resan och jag har lärt mig otroligt mycket och fått vara med om flera spännande och roliga saker.

Finns det någon särskild händelse du kommer att förknippa med 2018?

– Att jag lyckades ro två böcker i hamn och att vi skaffade världens underbaraste hund, en liten dvärgpudel som tagit familjen med storm.

Vad ser du framemot 2019?

– Massor av saker men bland annat att släppa ytterligare en relationsroman och att Med hälsning från Båstad och 24 goda gärningar blir pocket. Att hitta på roliga saker med familjen och att förhoppningsvis få lite mer balans mellan jobb, familj och hälsa.

Relaterat

Om boken

Emma förlorar sin man på julafton. Två år senare har hon fortfarande svårt att finna mening i tillvaron. Det dåliga samvetet gnager i henne, fanns det något hon kunde ha gjort för att rädda honom?

På väg hem en kväll stöter hon ihop med en äldre man som har irrat bort sig i snöstormen. Hon bestämmer sig för att försäkra sig om att han kommer hem välbehållen. Den kvällen föds en idé hos Emma. Hon ska utföra 24 goda gärningar. En för varje dag fram till julafton.

Från att oftast vara ensam möter Emma under dessa vintriga dagar en mängd människor som sakta börjar förändra hennes tillvaro. Men är hennes goda gärningar tillräckliga för att mota bort mörkret som bosatt sig inom henne? Hur kommer hennes liv se ut när hon vaknar på julafton?

24 goda gärningar är en varm, allvarlig och romantisk berättelse om hur ensam julen ibland kan kännas och hur svårt det kan vara att gå vidare.

Läs mer

Jenny Fagerlund

24 goda gärningar

Om boken

Äntligen är det dags. Linda ska lämna sina konspirerande kollegor och flytta till London för att börja ett nytt jobb på ett av Europas största livsstilsmagasin. Hon har jobbat hårt för att nå hit och även hennes annars så svårimponerade mamma verkar nöjd. Men när jobberbjudandet dras tillbaka i sista stund står hon plötsligt utan jobb i både London och Stockholm. Linda drabbas av fullständig panik och berättar inte för någon vad som har hänt, utan fortsätter låtsas att hon ska flytta. Bara hennes pojkvän Frank och hennes bästa vän Helena får veta sanningen. Men vart ska hon ta vägen? Ett litet hörn av ett födelsedagskort visar räddningen. Hennes moster i Båstad! Visserligen en moster som hon inte känner och som hennes mamma brutit kontakten med tjugofem år tidigare, men vem kommer att hitta henne där? Planen är perfekt.

I Båstad står tennisveckorna för dörren och Linda dras med i festligheterna. Men ju mer hon lär känna sin moster och sina nyfunna vänner desto mer går det upp för henne att allt inte är riktigt lika härligt som det verkar. Varför bröts kontakten med mostern? Och varför ringer aldrig Frank?

Läs mer

Med hälsning från Båstad

Jenny Fagerlund

Med hälsning från Båstad

Relaterade artiklar

Foto: Alexander Donka

3 maj 2023

Sommarens nya böcker