Böckerna som garanterat ger julstämning

Datum

29 November 2018

Knappt en månad kvar till jul och det är hög tid att börja komma i stämning. Här är tips på mysig feelgood, de godaste recepten och hur du sköter julblommornas julblomma.

24 goda gärningar – Jenny Fagerlund

Emma kämpar med en stor sorg och kommer på idén att utföra en god gärning varje dag fram till julafton i ett försök att gå vidare med livet. 24 goda gärningar är en allvarlig men också otroligt romantisk roman om hur ensam julen ibland kan vara, men också hur mycket livet har att erbjuda, trots allt.

Det du önskar kan du få – Anna Jansson

Julen närmar sig i Visby när en sjuårig flicka försvinner spårlöst på luciamorgonen. Maria Wern tar sig an fallet i denna julnovell av Anna Jansson. Finns i ljud och som e-bok.

En dag i december – Josie Silver

En dag då snön glittrande faller utanför bussfönstret förändras allt för Laurie – hon, som vanligtvis är en krass realist, faller pladask för en man hon ser genom fönstret. En dag i december är en härlig, rörande och fantastiskt romantisk feelgood-berättelse i juletid.

Julens allra godaste

Den stora julbordsräddaren! Med Julens allra godaste behöver man inte längre våndas över julbordens alla delikatesser och tilltugg, den här kokboken har allt. Med drygt hundra recept på allt från kakor och lussebullar till julens alla olika rätter så kan man vara säker på att man kommer att sprida en riktigt god julstämning! Med recept från några av våra mest uppskattade kockar, till exempel Leif Mannerström, Hannu Sarenström, Jan Hedh, Sara Begner och Karoline Jönsson.

Amaryllis – Susanna Rosén

Amaryllis är blomman som sprider ljus, liv och färgglad julstämning i decembermörkret. I vackra Amaryllis berättar Susanna Rosén om blommans ursprung och historia, om hur man ska gå tillväga för att få sin lök att blomma till jul – och hur sparar löken och får den att blomma i många år framöver.

Sju sorters julkakor – Cecilia Vikbladh

En kokbok sprängfylld med julens alla sötsaker! Fyll ditt hus med dofter av kanel, kardemumma, saffran och stjärnanis. Traditionella recept som pepparkakor, chokladrån och sylthjärtan blandas med nya varianter som saffransrulltårta och knäckkaka med lingondipp. Så höj volymen på julmusiken och släng på dig ett förkläde, för vad är en jul utan det söta?

Den goda gröna julen – Karoline Jönsson

Julmat i en grön kostym! I Den god gröna julen finner du recept till alla tillställningar som hör julen till: glöggmingel, adventsfika, vintermiddagar, julbord och sötsaker. Recept på köttbullar, Jansson, lussekatter, ostkaka och inläggningar – fast helt vegetariskt!

Relaterade artiklar

Foto: Alexander Donka

3 maj 2023

Sommarens nya böcker