Sofia Stenström nominerad till Svenska Dagbladets litteraturpris

Foto: Magnus Liam Karlsson

Datum

2 November 2020

Foto

Magnus Liam Karlsson

Efter två diktsamlingar romandebuterde Sofia Stenström tidigare i år med Magic love pixie. En roman full av spiritism, kiosklitteratur, deepthroating och throatsinging.

Boken är ”lysande läsning”, menade Svenska Dagbladets i sin recension. Nu är Magic love pixie nominerad till samma tidnings litteraturpris. I december avslöjas vinnaren som får 30 000 kr samt ett diplom.

I Magic love pixie möter vi Nadja som växer upp omsluten av sin mors villkorslösa kärlek i en värld befolkad av andar och demoner. Utanför Nadjas och moderns krets finns männen, vilka i Nadjas ögon framstår som närmast mytiska. Efter moderns död försöker Nadja återskapa samma villkorslösa kärlek och en kväll möter hon en man som kallar sig Demonen. Nadjas fantasier sätts i spinn och hon kastar sig handlöst in i relationen.

– Jag ser på romanen som en samtida saga om den villkorslösa kärleken som ideal och problemen med den strävan i en vuxen relation, berättade Sofia Stenström för oss när boken gavs ut i januari.

Relaterat

Om boken

"Munnen kommer allra först. Mammas nakna mun. Nadja vänder upp ansiktet mot henne och väntar. Mammas ansikte är så mjukt och läpparna ständigt redo för kyssar."

Nadja växer upp omsluten av sin mors villkorslösa kärlek i en värld befolkad av andar och demoner. Utanför deras krets finns männen, vilka i Nadjas ögon framstår som närmast mytiska. Efter moderns död försöker Nadja återskapa samma villkorslösa kärlek och en kväll möter hon en man som kallar sig Demonen. Nadjas fantasier sätts i spinn och hon kastar sig handlöst in i relationen.

Sofia Stenströms första roman efter två hyllade diktsamlingar är en utforskning av intimitetens och kärlekens gränser. Magic Love Pixie är lika mycket en moderspassion som en sorgeberättelse. Det är en roman full av spiritism, kiosklitteratur, deepthroating och throatsinging.

Läs mer

Sofia Stenström

Magic Love Pixie

Relaterade artiklar

Foto: Elvira Glänte

6 mars 2024

Sofia Stenström får Aftonbladets litteraturpris