Beskrivning
Detaljer
Författare
Publiceringsdatum
2019-04-16
Recensionsdag
2019-05-08
Formgivare omslag
Jörgen Nordqvist
Kategori
Allmänna kokböcker
Bokinformation
Språk
Svenska
Originalspråk
Svenska
Omslagsfotograf
Charlotte Gawell
Format
InbundenProduktion
Papper
Garda Matt Art
Miljömärkning
Ja
CE-märkning
Nej
Produktdetaljer
ISBN
9789113089218
Antal Sidor
158
Vikt (kg)
0.731
Ryggbredd (mm)
15
Höjd (mm)
267
Bredd (mm)
195
Böcker av författaren
Om boken
Läs mer
Leif Mannerström
Mannerströms berså
Om boken
Här får vi följa med Leif Mannerström hem till hans herrgårdsliknande egendom i Tvärred utanför Ulricehamn och känna doften av en lång härlig helg fylld av god mat och vänner. Leif blandar klassiker med nya paradrätter - alla med det där lilla extra.
Recept och texter kring det ultimata helgfirandet med de närmaste eller samling till fest. Ett urval av Leif Mannerströms bästa recept för helger och fest året om. I Mannerströms Helg hittar du det du behöver till en lyckad helg i matens tecken.
Leif Mannerström delar även med sig av sina hemliga knep för hur vi får maten att smaka extra gott. Så där som bara kockar kan, den där extra kock-knorren som gör middagen godare än vanligt!
Läs mer
Leif Mannerström
Mannerströms helg
Om boken
Läs mer
Leif Mannerström
Mannerströms Husmanskonster
Om boken
"Det ska vara sött att leva", säger Jan Hedh.
Jan Hedh är Sveriges främste konditor- och bagarmästare. Leif Mannerström är kockarnas kock. I Mästarnas menyer samarbetar de två för första gången i bokform!
Recepten presenteras i menyform. Varje meny är ett kapitel där det berättas om menyns ursprung, till exempel matsalen på Svenska Amerikalinjens fartyg Stockholm, restaurang Johanna i Göteborg, Sjömagasinet, husmanskostpuben Två Krögare i Malmö, restaurang Sturehof, konditori Vetekatten och Olof Viktors på Österlen. Personligt berättad med skrönor och historier. Hur mästerkockarna började sin karriär, deras misslyckanden och annat roligt och dråpligt.
Efter berättelsen om menyn och miljön kommer recepten: förrätt, bröd, huvudrätt, mellanrätt, efterrätt, ofta dessutom drinktips.
Eftermiddagskaffe med tårtor och kakor finns med, precis som kockens tröst i köket - en god mörk chokladpralin och ett glas rött.
Läs mer
Leif Mannerström, Jan Hedh
Mästarnas menyer
Om boken
Färs är en av världens mest använda och kända råvaror. Den går att frysa, forma och krydda på så många olika sätt.
Köttbullar, råbiff, hamburgare, kålpudding, dumplings och vårrullar, pannbiff och otaliga andra färsrätter lagas och blir så där extra goda med kockens hemliga knep. Fiskfärs - gärna med blandad fisk - till queneller, fiskbullar, fiskterrine eller till att fylla rullader. En sallad och lite sås till och middagen är klar!
Leif Mannerström delar även med sig av sina hemliga knep för hur vi får maten att smaka extra gott. Så där som bara kockar kan, det där lilla extra som gör middagen godare än vanligt!
Läs mer
Leif Mannerström
Mannerströms färs
Om boken
I boken delar Leif frikostigt med sig av sitt kunnande. Här finns recept med färska filéer, hela ugnsbakade fiskar, recept på gravning, rimning, recept med varm- och kallrökt fisk, inläggningar, lådor, gratänger och wok. Här finns förrätter, huvudrätter, både husman och flott paradmat. Dessutom sallader, soppor och smörgåspålägg. Svenska traditionella måsten och av Leif nyskapade ljuvligheter.
Den här kokboken är inte menad att imponera med exklusiva och svårlagade recept. Egentligen är det ju lätt att laga till fisk. Lättförståeliga recept som är baserade på råvaror som finns i vanliga affärer, överallt. Lite finare recept när det är fest och kalas, men boken är framför allt fylld med recept på vardagsfisk. Det här är fisk för folket!
Läs mer
Leif Mannerström
Mannerströms fisk
Om boken
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Leif Mannerström är en stjärnprydd kock, restauratör och kokboksförfattare. Han drev Sjömagasinet i Göteborg i 16 år, han har gett ut ett helt gäng kokböcker och fått priser för flera av dem. Under vintern 2011 är han en av jurykockarna i TV 4:s program Sveriges mästerkock.
Som en mattraditionens inspiratör och ambassadör talar sig Mannerström alltid varm för svensk husmanskost, och där inkluderas förstås den älskade sillen och strömmingen. Skaldjur i alla former är en favorit, vilt likaså. Ja, all mat är underbar enligt Leif Mannerström, bara den lagas med bra råvaror, omsorg och glädje. "Ingen pimpinett mat här inte!", som han själv säger.
Den här samlingen tar från Sill och strömming, Viltkokboken, Skaldjurskokboken och Husmanskonst.
Läs mer
Leif Mannerström
Leif Mannerströms bästa
Om boken
Leif Mannerström is the King of chefs in Sweden.
In Swedish Chrismas Cooking you'll find the inspiration and the recipes.
Everything you need but snow and jungle bells...
Swedish Chrismas Cooking är en engelsk översättning av Leif Mannerströms senaste stora kokbok Mannerströms Julkokbok.
Här finns inspirationen och recepten som får vuxna att tindra och barnen att flockas. Detta är den ultimata kokboken för Sveriges största kulinariska högtid.
Den här boken är all you need!
Let's spread the Swedish x-mas traditions to the world!
"Jag tycker om en gammaldags jul! Jag kavlar upp ärmarna och lagar all julmat från grunden. Jag lägger in sillen, gravar laxen, rullar köttbullar, kokar och griljerar skinkan, gör revbensspjällen... Inget får saknas!
Sen är det gott med en snaps och lite mumma. Det finns inget bättre än en riktig jul!"
I kokboken finns de bästa traditionerna, de godaste gotterna, saffransbullarna, ja allt som ska finnas på ett traditionellt svensk julbord. Här finns glittret, brasan, tomtens spår i snön, den ångande glöggen, den hemgjorda marsipanen, vörtbröd, doppa, senap, kanel, kardemumma...
Leif minns hur julen firades på 40 och 50-talet. Bland annat när julgrisen skulle slaktas och slaktar-Hugo kom. "Han var nykter när han kom och full när han gick..."
Läs mer
Leif Mannerström
Swedish Christmas Cooking
Om boken
Sen är det gott med en kall snaps och lite mumma!"
Sveriges bästa kock lagar Sveriges godaste julbord. Här finns recepten som får de vuxna att tindra och barnen att flockas.
De bästa traditionerna, de godaste gotterna, bröd, köttbullar ... Här finns glittret, brasan, tomtens spår i snön, den ångande glöggen, den hemgjorda marsipanen, vörtbröd, doppa, senap, kanel, saffran, kardemumma ...
Helt enkelt - dina drömmars jul. Här är råden, tipsen och recepten.
"Jag är inte mycket för halvfabrikat och snabba lösningar. Julmaten måste lagas från grunden på riktiga råvaror. Då finns det inget som är godare. Sedan samlar man familjen, tänder ljusen, ser ögonen glittra på både ung och gammal.
Det finns inget bättre än en riktig jul!"
Läs mer
Leif Mannerström
Mannerströms julkokbok
Om boken
"Den är grandios och läcker, varje bild som en tavla, texterna både jordnära och poetiska och recepten fullt genomförbara även för noviser."
Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Det bästa av den bäste! Det finns ingen som behandlar skaldjur och gäster bättre än Leif Mannerström."
Peter Harryson, (ger julklappstips i Tidningen VI)
Läs mer
Leif Mannerström, Jesper Lindberg
Mannerström's Shellfish
Nyheter