Möt dina favoritförfattare på Littfest i Umeå

Foto: Alexandra A. Ellis

Datum

27 Februari 2019

Foto

Alexandra A. Ellis

Den 15-16 mars är det dags för årets upplaga av Littfest i Umeå. Hela programmet hittar du här!

Från Norstedts finns en rad författare på plats:

Amanda Svensson (bilden)
Äntligen tillbaka med ny roman! Hon debuterade med den uppmärksammade Hey Dolly (2008). Amanda Svensson nominerades till Augustpriset 2011 för Välkommen till den här världen. Nu är hon aktuell med den nya romanen Ett system så magnifikt att det bländar. En stor familjeberättelse om tre syskon som försöker nå varandra i en värld som blivit alltmer splittrad.

Ebba Witt-Brattström
Aktuell med boken Historiens metoo-vrål, som tjuvkopplar en tvåtusenårig tradition av vittnande om sexuellt våld mot kvinnor med dagens metoo-utsagor.

Johannes Anyuru
Augustprisades för sin roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar 2017 och förra året gav han ut Strömavbrottets barn, en samling texter om konst, våld och fred.

Balsam Karam
Debuterade 2018 med kritikerhyllade romanen Händelsehorisonten. En existensiell, gripande och högst politisk roman om förtryck, exil, solidaritet, trauma och förlust. Med en helt egen röst skriver Balsam Karam om en hopplöshet som aldrig blir uppgiven, om en ung kvinnas ihärdiga tro på en bättre värld och om att inte låta sig kuvas.

Henrik Berggren
Den första delen av trilogin Landet utanför skildrar hur kända och mindre kända svenskars liv gestaltade sig under det första krigsåret. Skulle Sverige kunna hålla sig utanför världskriget? Borde Sverige göra det? Boken har av kritiker kallats ”en svensk klassiker”.

Malin Lindroth
Med sin bok Nuckan ville Malin Lindroth tillbaka det fulaste namnet och tvätta skammen ur det. Boken är ett befrielseprojekt, ett ifrågasättande av de normer som vi fortfarande är så knutna till och kanske blinda inför och ett beredande av plats för den större berättelsen om kärlek, makt och relationer.

Ida Linde
Nominerad till Norrlands litteraturpris för sin senaste roman Mördarens mamma, som även hyllades av kritikerna.

Tone Schunnesson
Debutromanen Tripprapporter slog ner som en bomb i litteratursverige och Tone Schunnesson blev snabbt en av senare års mest omhuldade debutanter. I vår är hon aktuell med pjäsen Jane Eyre på Folkteatern i Göteborg.

Relaterade artiklar

Foto: Kajsa Göransson

27 maj 2024

Ingrid Carlberg och Henrik Berggren får Stiftelsen Klockrosens stipendium