Vinn våra pocketnyheter!

Datum

17 April 2018

Varje månad har en lycklig vinnare chans att få våra aktuella pocketnyheter. För att delta i tävlingen behöver du bara svara på frågan nedan:

Helena Thorfinns förra bok blev en jättesuccé, vad hette den?

1. Innan striden tar oss
2. Innan stormen tar oss
3. Innan floden tar oss

Maila ditt svar och din adress till tavling@norstedts.se senast 27 april, skriv ”Pocket april” i ämnesraden. Vinnaren kontaktas av Norstedts kommunikationsavdelning. Norstedts förbehåller sig rätten att använda din e-post för att skicka nyhetsbrev om vår utgivning och inbjudningar till våra evenemang. Vi ger inte dina uppgifter till någon annan.

Vinnaren i aprils pockettävling är Inger Huljebrant i Linköping.

Här är aprils nya pocketböcker:

Helena Thorfinn – Den som går på tigerstigar

Det har blivit dags för Sofia och Janne att återvända till Dhaka efter semestern i Sverige. Ett terrorattentat har under sommaren inträffat på ett av de ställen familjen brukar besöka och de kommer tillbaka till en förändrad och chockad stad.

Sofia hoppas ändå att hennes arbete för jämställdhet och mänskliga rättigheter ska få fart, och lämnar lättad barnen och vardagen till en allt mer uttråkad Janne. Inte förrän hon blir fast med en amerikansk kollega, Collin, i det tigertäta träsket Sunderbans inser hon att är i fara både politiskt och privat.

Mina har flyttat hem till byn och fått en baby, och i hennes rum på Janne och Sofias garagetak flyttar dansarna Dipita och Pinky in. Deras nattliga uppdrag på den närliggande militärförläggningen undgår helt svenskarna. När en container med tortyrutrustning dyker upp på fel plats är det dock Pinky som vet vilka val Sofia måste göra.

 

Margaret Atwood – Tjänarinnans berättelse

I Atwoods klassiska dystopi från 1985 ges en bild av ett framtida USA, som förvandlats till den kristet fundamentalistiska republiken Gilead. I kampen mot sjunkande födelsetal rekryteras kvinnor i fruktsam ålder och utnyttjas hämningslöst som Tjänarinnor när de befruktas mot sin vilja av härskarklassens män, Anförarna. ­Offred är en Tjänarinna som lever under strikt övervakning, men som drömmer om att ta sig bortom Muren och bli fri igen.

 

Torbjörn Flygt – Flyktväg

Hur många av oss är beredda att hjälpa människor i nöd?

Ett centraleuropeiskt land några år fram i tiden. En regim som stängt gränserna och förföljer flyktingar som sökt sig till landet. Uppehållstillstånd dras in, medborgarskap omprövas och egendomar beslagtas. Stora interneringsläger upprättas. Privata beväpnade grupperingar jagar och skjuter flyktingar. Sent omsider har det internationella samfundet reagerat och ett utdraget, skoningslöst krig brutit ut.

I en av landets avkrokar bor en familj på en gård, inte långt från fronten. De lever med kriget nära sig. En vinternatt dyker en kvinna och hennes dotter upp. De har flytt från ett av lägren. Familjen tvingas fatta ett beslut om hur de ska hjälpa dem. Ett beslut som påverkar dem alla, också långt efter det att kriget tar slut.

Torbjörn Flygts Flyktväg är en uppfordrande roman som ställer avgörande och högst aktuella frågor.

 

L.S. Hilton – Domina

Judith från Maestra är tillbaka. Med en ny identitet och ett nytt liv i Venedig. Hon tycks ha allt hon behöver - pengar och ett eget galleri. Ska hon äntligen kunna njuta av det liv hon alltid önskat sig? Hennes förflutna kommer dock snart ikapp henne - gamla och nya fiender, som är beredda att döda för att få sin hämnd. Kommer hennes ilska och list kunna rädda henne ännu en gång?

Relaterade artiklar

Foto: Robert Eldrim/Netflix

21 september 2023

Böcker som blivit film och tv