Stora e-bokspriset till David Lagercrantz

Foto: Cato Lein

Datum

31 Maj 2018

Foto

Cato Lein

För att lyfta fram läsandet har prenumerationstjänsten Nextory instiftat ett nytt pris, Stora e-bokspriset.

I år tilldelas David Lagercrantz priset i vuxenkategorien för sin bok Mannen som sökte sin skugga, den femte delen i Millenniumserien.

Stora e-bokspriset delas ut till den bok som i störst utsträckning läses från pärm till pärm och som har påbörjats av minst 500 Nextory-kunder.

David Lagercrantz säger i ett pressmeddelande:

– Jag tror högtidligt på boken, men jag tror också att boken ständigt måste söka nya format, och därför är jag särskilt glad över det här priset.

Stora e-bokspriset består av ett diplom och 10 000 kronor som vinnaren kan välja ett behålla eller skänka till valfri organisation.

Relaterat

Om boken

Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinnofängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informelle ledaren, utmanar henne, särskilt sedan Lisbeth försvarat en ung kvinna från Bangladesh som trakasseras i cellen intill.

Lisbeth får besök av Holger Palmgren som fått tag i dokument som kastar nytt ljus över myndigheternas övergrepp i hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp att göra några efterforskningar. Spåren leder dem till en viss Leo Mannheimer, delägare i Alfred Ögrens Fondkommissionär.

Hur hänger en välartad finanskilles bakgrund ihop med Lisbeths? Och hur ska Lisbeth hantera hoten från Benito och hennes gäng som trappas upp alltmer?

I Mannen som sökte sin skugga, den femte boken i Millenniumserien, har David Lagercrantz tvinnat en spännande historia om statliga övergrepp, hedersproblematik och de skuggor från barndomen som fortfarande jagar Lisbeth Salander.

Läs mer

David Lagercrantz

Mannen som sökte sin skugga

Relaterade artiklar

Foto: Alexander Donka

20 juni 2023

”Som ett odjur som reser sig ur askan”

IntervjuerNyheter