David Lagercrantz sista Millenniumbok årets mest lyssnade hos Storytel

Foto: Anna-Lena Ahlström

Datum

2 December 2019

Foto

Anna-Lena Ahlström

När Storytel sammanfattar ljudbokslyssningarna för året toppas listan av David Lagercrantz final i Millenniumserien, Hon som måste dö. Boken är inläst av Stefan Sauk, som också är Storytels mest lyssnade inläsare 2019.

”Det gläder mig särskilt nu när vi tyckts stå i ett litet skifte och alltfler hittar till litteraturen via ljudböcker. Jag tror högtidligt på den goda berättelsen och dess kraft – oavsett format. Och förstås; tack till Stefan Sauk, som ju är en särskilt skicklig uppläsare”, säger David Lagercrantz.

Årets mest lyssnade författare alla kategorier är Harry Potter-författaren JK Rowling.

Relaterat

Om boken

Grande finale!

En hemlös man hittas i en park i Stockholm. Det ser inte ut att vara annat än ett tragiskt dödsfall. Men rättsläkaren Fredrika Nyman anar att något inte stämmer, och kontaktar Mikael Blomkvist.

Blomkvist blir motvilligt intresserad. Den hemlöse har flera gånger hörts muttra om Johannes Forsell, Sveriges försvarsminister. Var det bara nojor, svammel? Eller kan det finnas en riktig koppling till regeringen?

Mikael ber Lisbeth Salander om hjälp. Men efter Holger Palmgrens begravning har hon lämnat landet och går inte att nå.

Vad ingen vet är Lisbeth befinner sig i Moskva för att en gång för alla göra upp med sin syster Camilla. Hon har bestämt sig: Hon ska inte längre vara den som jagas. Hon ska jaga själv.

Hon som måste dö - den stora finalen i David Lagercrantz böcker i Millenniumserien - väver samman politiska skandaler och maktspel på hög nivå med DNA-forskning, Himalayaexpeditioner och det organiserade näthatet som vill så splittring, och vars rötter spåras till en rysk trollfabrik.

Läs mer

David Lagercrantz

Hon som måste dö

Relaterade artiklar

Foto: Alexander Donka

20 juni 2023

”Som ett odjur som reser sig ur askan”

IntervjuerNyheter