Den stora finalen för David Lagercrantz Millenniumserie

Foto: Anna-Lena Ahlström

Datum

7 Mars 2019

Foto

Anna-Lena Ahlström

Nu avslutas den berättelse som inleddes 2015 då David Lagercrantz skrev en fortsättning på Millenniumserien. Efter jättesuccéerna Det som inte dödar oss och Mannen som sökte sin skugga kommer upplösningen i den nya boken Hon som måste dö.

Boken finns i butik den 22 augusti – och redan nu kan du förboka ditt signerade exemplar hos Bokus och Adlibris.

En hemlös man med amputerade fingrar och tår hittas i en park i Stockholm. Det ser inte ut att vara annat än ett tragiskt dödsfall. Men rättsläkaren Fredrika Nyman anar att något inte stämmer, och kontaktar Mikael Blomkvist.

Blomkvist blir motvilligt intresserad och ber Lisbeth Salander om hjälp. Men hon befinner sig i Moskva för att en gång för alla göra upp med sin syster Camilla.

Hon som måste dö väver samman politiska skandaler och maktspel på hög nivå med DNA-forskning, Himalayaexpeditioner och det organiserade näthatet som vill så splittring, och vars rötter spåras till en rysk trollfabrik.

2015 utkom den fjärde delen i Millenniumserien, Det som inte dödar oss, och två år senare kom del fem, Mannen som sökte sin skugga. Dessa två böcker har hittills sålt i närmare en miljon exemplar i Sverige och blivit utgivna i 47 länder. Hon som måste dö ges även den ut i 47 länder, däribland USA, Spanien, Kina och Storbritannien. Hela Millenniumserien, del 1-5, har sålt i 99 miljoner världen över.

Relaterat

Om boken

Grande finale!

En hemlös man hittas i en park i Stockholm. Det ser inte ut att vara annat än ett tragiskt dödsfall. Men rättsläkaren Fredrika Nyman anar att något inte stämmer, och kontaktar Mikael Blomkvist.

Blomkvist blir motvilligt intresserad. Den hemlöse har flera gånger hörts muttra om Johannes Forsell, Sveriges försvarsminister. Var det bara nojor, svammel? Eller kan det finnas en riktig koppling till regeringen?

Mikael ber Lisbeth Salander om hjälp. Men efter Holger Palmgrens begravning har hon lämnat landet och går inte att nå.

Vad ingen vet är Lisbeth befinner sig i Moskva för att en gång för alla göra upp med sin syster Camilla. Hon har bestämt sig: Hon ska inte längre vara den som jagas. Hon ska jaga själv.

Hon som måste dö - den stora finalen i David Lagercrantz böcker i Millenniumserien - väver samman politiska skandaler och maktspel på hög nivå med DNA-forskning, Himalayaexpeditioner och det organiserade näthatet som vill så splittring, och vars rötter spåras till en rysk trollfabrik.

Läs mer

David Lagercrantz

Hon som måste dö

Relaterade artiklar

Foto: Sören Håkanlind

20 juni 2024

Sommarens bästa spänning