Hjorth Rosenfeldt nominerade till Årets deckarförfattare

Foto: Kajsa Göransson

Datum

22 Augusti 2019

Foto

Kajsa Göransson

Crimetime Award instiftades 2015 av deckarfestivalen Crimetime Gotland. Syftet med priset är att sprida kriminallitteraturens kraft. För andra året i rad delas Crimetime Award ut på Bokmässan.

Bland de nominerade i år finns Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt, senast aktuella med En högre rättvisa som gavs ut i fjol. En högre rättvisa är den sjätte boken i den framgångsrika serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och kollegerna på Riksmord.

Priset Årets deckarförfattare delas ut till en av fem nominerade deckarförfattare, vars böcker har varit populärast, haft högst genomsnittsbetyg och har lyssnats klart på i högsta grad. I kategorierna Årets deckardebut och Årets barndeckare vägs även läsarnas röster in. 

Läs mer och rösta här!

Relaterat

Om boken

Hjort/Rosenfeldt är tillbaka - 4 miljoner sålda böcker!

En serie våldtäkter sätter skräck i Uppsala: gärningsmannen smyger sig på sina offer bakifrån, söver dem med en spruta och placerar en säck över huvudet innan övergreppet fullbordas.

Riksmordkommissionen är splittrad. Vanja arbetar tillfälligt i Uppsala och utreder det otäcka fallet. Sebastian åker runt i landet och pratar om sina böcker. Torkel, Ursula och Billy har sina egna angelägenheter som upptar dem. Men när ett av våldtäktsoffren hittas död samlas de igen och teamet måste lägga personliga problem och strider åt sidan.

Ledtrådar tyder på att offren inte är slumpvis utvalda. Men vad är kopplingen mellan dem? Och varför verkar så många personer inte vilja att sanningen kommer fram?

En högre rättvisa är den sjätte boken i den framgångsrika serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och kollegerna på Riksmord.

"En anmärkningsvärt bra och sinnrik thriller" Telegraaf, Nederländerna, om det fördolda (2010)
"En av de bästa spänningsromanerna från Sverige på senare år" Die Tageszeitung, Tyskland, om lärjungen (2011)
"En komplex och övertygande roman" Sunday times, Storbritannien, om Fjällgraven (2012)
"Närmast perfekt konstruerad kriminalhistoria" Verdens gang, Norge, om Den stumma flickan (2014)
"Intensiv och effektiv spänning med engagemang och insikt" Berlingske, Danmark, om De underkända (2015)

Läs mer

Hans Rosenfeldt, Michael Hjorth

En högre rättvisa

Relaterade artiklar

Foto: Sören Håkanlind

20 juni 2024

Sommarens bästa spänning