Hans Rosenfeldts succéroman Vargasommar blir dramaserie på TV4 och C More 

Foto: Anders Thessing

Datum

23 December 2020

Foto

Anders Thessing

Nu står det att klart att TV4 och C More har köpt rättigheterna till och utvecklar Hans Rosenfeldts senaste succébok, Vargasommar, till dramaserie. Efter internationella framgångar med Bron och Marcella återvänder Rosenfeldt i sin nya bokserie till Sverige och Haparanda. I centrum står polisen Hannah Wester. 

– Jag är så glad att TV4 och C More valt att satsa på att göra Vargasommar till tv-serie. Berättelsen och boken betyder mycket för mig och jag ser verkligen fram emot att i ett spännande och kreativt samarbete få återvända till Haparanda, lyfta Hannah Wester, Katja och de andra karaktärerna från boksidorna, över till ett annat medium och förhoppningsvis därmed nå en större, global publik, säger Hans Rosenfeldt.

Vargasommar handlar om Haparandapolisen Hannah Wester som utreder ett dödsfall som tycks hänga ihop med en blodig knarkuppgörelse i Finland. Den första boken i den planerade serien kom ut i höstas och har nu blivit klar för en dramatisering på TV4 och C More.

– Hans har bred erfarenhet av att skapa fängslande berättelser för den internationella och svenska publiken. Han är en otrolig författare, en av de bästa i världen inom sitt gebit. Vi har haft glädjen att få jobba med Hans tidigare och det känns fantastiskt att få göra det igen med just detta spännande projekt, säger Josefine Tengblad, dramachef på TV4 och C More. 

Vargasommar har redan hyllats av kritikerna och blivit en stor försäljningssuccé som fysisk bok, e-bok och ljudbok. Uppföljaren är redan aviserad till hösten 2022. 

– Hans Rosenfeldt är en spinnmästare i ordets rätta bemärkelse. Han väver intriger på allra högsta internationella nivå. Många vet att Scandinavian Crime har blivit ett begrepp runt om i världen och få skulle bestrida att Hans Rosenfeldts böcker och tv-serier har haft en helt avgörande del i det, säger Håkan Bravinger, litterär chef på Norstedts.

Relaterat

Om boken

Läs mer

Hans Rosenfeldt

Vargasommar

Relaterade artiklar

Foto: Kajsa Göransson

25 oktober 2023

”Högst sannolikt att Sebastian Bergman kommer tillbaka”