Hans Rosenfeldt tillbaka med ny kriminalserie

Foto: Kajsa Göransson

Datum

5 April 2020

Foto

Kajsa Göransson

Hans Rosenfeldt är skaparen till de hyllade tv-serierna Bron och Marcella och har tillsammans med Michael Hjorth skrivit sex deckare om kriminalpsykologen Sebastian Bergman som översatts till 34 språk och sålts i över 4 miljoner exemplar världen över. Nu ger han för första gången ut en egen spänningsserie som redan sålts till sex länder.

– Hans Rosenfeldt har skrivit en otroligt spännande historia – det vet vi redan att han kan – men jag är dessutom så imponerad av hur fint han mejslat fram persongalleriet, främst den medelålders poliskommissarien Hannah, fångat miljön och stämningen i Haparanda, och inte minst av hans språkliga nivå. Den här utgivningen blir en av årets största händelser, säger Eva Gedin, VD på Norstedts förlagsgrupp.

Vargasommar utspelar sig i Haparanda, vid gränsen till Finland. När det visar sig att en varg som hittats död i skogen har rester av en människa i magen förstår Haparandapolisen Hannah Wester att det här inte blir en sommar som alla andra. Den döde som vargen ätit av kan snart kopplas till en blodig knarkuppgörelse i Finland. Hannah och hennes kolleger börjar vända på alla stenar för att ta reda på vad som hänt. Men tiden är knapp, det finns andra som är på jakt efter bytet.

– Det här är första gången på väldigt, väldigt länge som jag skrivit något på egen hand. Sebastian Bergman-serien skriver jag tillsammans med Micke och alla manusprojekt är alltid mer eller mindre lagarbeten. Så Vargasommar blev mer av en utmaning än vad jag trott att den skulle bli samtidigt som det fanns en oerhörd lust i att efter så många år i branschen få göra något som kändes helt nytt och spännande, att kliva ut ur min ”comfort zone” helt enkelt, säger Hans Rosenfeldt.

Vargasommar är den första delen i en romanserie om Haparandapolisen Hannah Wester och finns i butik den 21 september 2020.

Relaterat

Om boken

Ny kriminalserie av Hans Rosenfeldt - skaparen till tv-serierna Bron och Marcella.

En död varg. En blodig gänguppgörelse. En kvinnlig lönnmördare. På ett par dygn vänds tillvaron upp och ner i Haparanda och polisen Hannah Wester förstår att detta inte blir en sommar som alla andra.

En varg hittas med rester av en människa i magen. Den avlidne tycks ha överlevt en blodig massaker i Finland. Hur och varför hamnade han i skogen utanför Haparanda? Polisen måste vända på alla stenar för att ta reda på vad som hänt. Tiden är knapp, det finns andra som är minst lika intresserade. Som ryska Katja.

Plötsligt blir den lilla gränsstaden platsen för en kedja av brutala händelser som är värre än något Hannah Wester och de andra vid Haparandapolisen kunnat föreställa sig.

Vargasommar inleder en ny kriminalserie av Hans Rosenfeldt som också får stor internationell lansering.

Läs mer

Hans Rosenfeldt

Vargasommar

Relaterade artiklar

Foto: Sören Håkanlind

20 juni 2024

Sommarens bästa spänning