Grön middag på bara 30 minuter!

Datum

14 Augusti 2019

Att lägga flera timmar på att förbereda en fin middag kan vara roligt ibland men ofta har vi inte den tiden på vardagar efter jobb eller skola. Sara Begner presenterar i sin nya bok Stora veckans vego smarta lösningar för veckans alla måltider!

– Jag får ofta frågan vad jag ska laga till middag och jag har förstått att många tampas med middagsplaneringen, berättar Sara Begner. Det är lätt att fastna i samma gamla vanor. Sen tror jag också att många vill få in fler gröna rätter till vardags och behöver nya favoriter som kan få en naturlig återkommande plats.

Vi känner nog alla igen det. Alla kommer hem hungriga och trötta så matlagningen måste gå fort. För det mesta har vi både ont om tid och kreativa idéer. Men med rätt kunskaper och lite planering går det att laga både gott och nyttigt med variation.

Här hittar du allt som får din vardag att bli lättare: veckomatsedlar, inköpslistor och konkreta tips på middagar som inte tar mer är max 30 minuter att laga. Att alla är bra sett ur näringssynpunkt kan du ta för givet!

– Det fina med den här boken är att jag inter krånglar till det. Jag vet att de flesta har begränsat med tid, pengar och ambition mitt i veckan men man vill ändå gärna äta något som är tillfredställande och som uppskattas av familjen.

En del tycker att det är knepigt att få barnen att äta grönt, hur löser man det?

– När det kommer till barn så får man envist fortsätta servera grönsaker. Vissa gillar allt och andra är väldigt skeptiska. Det bästa är nog att inte stressa upp sig, var glad om nåt fungerar och försöka ha en skön stämning runt middagsbordet. Ett tips kan vara att servera olika grönsaker på ett vackert fat före middagen, gärna mitt i leken så det inte blir press eller prestationsinriktat att smaka. Men framförallt ta det lugnt!

Relaterat

Om boken

Vad ska vi äta till middag? Att lägga flera timmar på att förbereda en fin middag kan vara roligt ibland men ofta har vi inte den tiden på vardagar efter jobb eller skola. Alla kommer hem hungriga och trötta så matlagningen måste gå fort. För det mesta har vi både ont om tid och kreativa idéer. Men med rätt kunskaper och lite planering går det att laga både gott och nyttigt med variation.

Här hittar du allt som får din vardag att bli lättare: veckomatsedlar, inköpslistor och konkreta tips på middagar som inte tar mer är max 30 minuter att laga. Att alla är bra sett ur näringssynpunkt kan du ta för givet!

Läs mer

Sara Begner

Stora Veckans vego

Relaterade artiklar

Foto: Lina Eidenberg Adamo

9 november 2023

Möt våra författare på Sthlm Food & Wine