En rad vinnare från Norstedts i Gourmand Awards

Datum

25 November 2020

Vinnarna i årets Gourmand Awards har utsetts. Priset delas ut i juni 2021 i Paris och från Norstedts belönas följande titlar i respektive kategori:

Min plats på jorden av Petter Alexis i kategorin Entertaining.

Mitt indiska liv av Malin Mendel i kategorin Indian/Sri Lankan.

Det gröna Asien av Rain Lundström i kategorin Asian - Published outside Asia.

Dietistens val av Johanna Andersson och Caroline Wilbois i kategorin Health & nutrition.

Barnens kockskola vego av Sara Begner i kategorin Children.

Brynt smör av Julia Tuvesson i kategorin Single subject.

Tårtor av Cecilia Hagerling Larsson i kategorin Desserts & pastry.

Den svenska korvresan av Jan Scherman i kategorin Meat - books.

Den stora boken om fermentering av Jenny Neikell i kategorin Fermentation.

Sedan 1995 har Gourmand Awards årligen letat efter världens bästa kokbok. Från Sverige har hundratals dryckes- och kokböcker bedömts av tävlingens internationella jury. Alla svenska vinnare som Gourmand Awards valt ut är därmed också vidare i tävlingen, kvalificerade att tävla om titlarna 'Best in the World' i sin respektive kategori. De får nu rätten att kalla sig 'Winner Sweden' och får även möjlighet att marknadsföra sin bok med dekaler och diplom signerade av Edouard Cointreau, grundare och president av Gourmand Awards, tillika ordförande i den internationella juryn i tävlingen.

Relaterade artiklar

Foto: Manne Widung

29 november 2021

Årets måltidslitteratur 2021 till Jenny Neikell, John Taylor och Sara Begner