Äntligen är trailern för Ferrante-serien här!

Foto: HBO

Datum

5 September 2018

Foto

HBO

Elena Ferrantes böcker har givits ut i mer än 40 länder och har nått miljoner läsare. I höst har tv-serien baserad på Min fantastiska väninna, den första boken i Neapelkvartetten, premiär på HBO. Trailern för My Brilliant Friend har nu äntligen släppts.

Den första säsongen skildrar Elena och Lilas uppväxt i Neapel. Elena har blivit en gammal, isolerad kvinna i ett hus fullt av böcker och när hennes bästa och äldsta vän tycks försvinna spårlöst börjar hon skriva ner berättelsen om deras vänskap. I ett farligt och fascinerande Neapel får man följa vännerna från början. Elena möter Raffaella Cerullo, som hon kallar Lila, för första gången i småskolan 1950. Lila är en självklar ledare, snabbfotad, våghalsig, kvicktänkt, elak och överträffar Elena i skolan. Lila är skolans bästa elev, har lärt sig själv att läsa och kommer först på alla prov. Dock är det Lila som tas ur skolan och blir bortgift vid 16 år ålder, medan Elena fortsätter utbildningen och drömmer om att skriva.

My Brilliant Friend består av 8 avsnitt, inspelade i italienska Caserta. Resterande böcker i Neapelkvartetten är även de planerade att filmatiseras till kommande säsonger av serien.

Relaterade artiklar

Foto: Robert Eldrim/Netflix

21 september 2023

Böcker som blivit film och tv