Exklusiv förhandsläsning ur Elena Ferrantes nya bok!

Datum

28 Maj 2020

Den 1 september ger vi – tillsammans med stora delar av övriga världen – äntligen ut Elena Ferrantes roman De vuxnas lögnaktiga liv. Men redan den 23 juni bjuds vi in till en förhandsläsning av boken. Då samlas Ferrantes internationella förläggare, översättare och kända superfans för ett samtal och en smygläsning av romanen.

Evenemanget streamas live på nätet och kommer att innehålla panelsamtal med kända Ferranteläsare, läsningar på en rad olika språk ur den nya romanen och en frågestund. 

Läs mer om evenemanget och registrera dig här!

Relaterat

Om boken

En ny roman av Elena Ferrante, författaren till Min fantastiska väninna.

I De vuxnas lögnaktiga liv befinner vi oss i det rika Neapel högt uppe på kullarna och det fattiga nere i gränderna. Här möter vi en rad Ferrante-typiska karaktärer men framför allt kretsar romanen kring Ferrantes nya protagonist Giovanna.

Den tolvåriga Giovanna får under en middag höra att hon liknar sin faster, en kvinna hon aldrig träffat. Det visar sig att Giovannas pappa inte alls är den välbeställde akademiker med gedigen borgerlig bakgrund som Giovanna alltid trott, utan att han vuxit upp i Neapels fattigkvarter. Giovanna söker upp sin faster och blir snabbt invigd i vuxenvärldens mörkare sidor där sanning och lögn lever sida vid sida.

Min fantastiska väninna var startskottet för Elena Ferrantes fyra romaner om vännerna Elena och Lila - och en litterär världssuccé. Neapelkvartetten blev snabbt ett fenomen och fann en stor skara hängivna läsare. Bara i Sverige har Elena Ferrantes böcker sålt i över en miljon exemplar vid det här laget. Världen över har hon sålt 14 miljoner böcker.

Läs mer

Elena Ferrante

De vuxnas lögnaktiga liv

Relaterade artiklar

Foto: Robert Eldrim/Netflix

21 september 2023

Böcker som blivit film och tv