”Jesus, låt dem välja mig”

Foto: Deniz Fuchidzhiev

Datum

31 Maj 2017

Foto

Deniz Fuchidzhiev

I ett av Neapels ruffigaste områden, Sanità, står barnen i långa köer. Det är rollerna som Lenù, Lila och de andra barnen i filmatiseringen av Elena Ferrantes omåttligt populära roman Min fantastiska väninna som ska tillsättas.

De fyra böckerna kommer att filmas på plats i Neapel och ska bli en tv-serie på totalt 32 avsnitt. Produktionsbolaget, som tillsammans med HBO står bakom serien, har tidigare gjort tv av Roberto Savianos maffiadrama Gomorrah.  För regi står Saviero Costanzo.

New York Times var på plats under castingen och lämnar ifrån sig ett fantastiskt fint reportage, läs det här! För att serien ska bli så autentisk som möjligt letar produktionsteamet efter amatörskådespelare för bland annat rollerna som Lenù och Lila. Över 5000 barn sökte lyckan och någon gång nästa år får vi se resultatet.

Författaren bakom pseudonymen Elena Ferrante kommer att bistå Costanzo i manusarbetet med tv-serien och den första säsongen beräknas ha premiär under 2018. 

Om ett par veckor finns den sista delen i Neapelkvartetten i svenska butiker. Det förlorade barnet släpps den 12 juni.

Relaterat

Om boken

I den fjärde och avslutande delen i Neapelkvartetten flyttar den numera etablerade romanförfattaren Elena Greco tillbaka till Neapel för att kunna komma närmare sin älskare Nino Sarratore. Hon tvekar att ta upp kontakten med Lila, som numera är framgångsrik egenföretagare i databranschen, eftersom hon är rädd för att Lila ska ta över hennes liv. Men de träffas igen när de blir grannar för ett tag och hjälper varandra med barnen. Deras vänskap blir mer jämbördig i vuxen ålder, men än en gång tar båda deras liv dramatiska vändningar och allt kullkastas.

Läs mer

Elena Ferrante

Det förlorade barnet

Relaterade artiklar

Foto: Robert Eldrim/Netflix

21 september 2023

Böcker som blivit film och tv